ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Aυτοδιαχειριζόμενος «Flash 96»;

Συνάντηση εργαζομένων του ρ/σ με εκπροσώπους της Εφημερίδας των Συντακτών για κοινή πορεία

Είναι εποχή πάντως για αυτόνομες και ανεξάρτητες δημοσιογραφικές προσπάθειες. Ευνοούν οι συνθήκες. Άλλωστε η μισθωτή εργασία στα media αποτελεί, πια, μία πονεμένη ιστορία. Αντιθέτως, οι συνέργειες είναι ίσως η λύση. Η διέξοδος.
Κάτι τρέχει λοιπόν στον «Flash 96». Και δεν εννοώ την περίπτωση Σκαναβή-Μπενέκου, αλλά μία κίνηση εκ των έσω, από τους εργαζόμενους. Άλλωστε ο νόμος που ψηφίστηκε προ ημερών και δίνει τη δυνατότητα στους απλήρωτους υπάλληλους, διοικητικούς και δημοσιογράφους, να.. πάρουν το σταθμό στα χέρια τους, ανοίγει νέους δρόμους στα FM. Κάτι καλό ετοιμάζεται επομένως στον πάλαι ποτέ ένδοξο ραδιοσταθμό, στη συχνότητα των 96 Mhz.
Έλαβε χώρα προ ημερών και μία συνάντηση μεταξύ (τρόπον τινά) εκπροσώπων του «Flash 96» (ή για να είμαι πιο ακριβής, ορισμένων εργαζόμενων του «Flash») με εκπρόσωπους της «Εφημερίδας των Συντακτών». Τα είπαν, τα συζήτησαν, ανίχνευσαν τρόπους συνεργασίας. Σωστή κίνηση. Εκατέρωθεν. Αν ο σταθμός περάσει στην ιδιοκτησία των δημοσιογράφων του, καλό είναι να έχει από δίπλα μία εφημερίδα, του ίδιου ύφους και στυλ. Και η «Εφημερίδα των Συντακτών» από την πλευρά της χρειάζεται ένα ραδιόφωνο για να συμπορευτεί (ή και να επιζήσει ακόμα, μια και οι κυκλοφορίες της μετά την επανακυκλοφορία της Ελευθεροτυπίας, έπεσαν λίγο).

Εν αναμονή, λοιπόν. Εμείς εννοείται πως (θα) είμαστε υπέρ. Μακάρι ο «Flash 96» να περάσει στα χέρια των δημοσιογράφων του. Και να το διαχειριστούν με σύνεση και ηρεμία. Να βάλουν στόχο, να έχουν όραμα. Τη μία από τις τελευταίες φορές πάντως που επιχειρήθηκε κάτι ανάλογο και χωρίς να υπάρχουν και οικονομικά προβλήματα μάλιστα, η αποτυχία του εγχειρήματος ήταν παταγώδης. Μιλάω για τότε που η Γιάννα Αγγελοπούλου αποχώρησε από τον «City 99.5» και άφησε το μαγαζί στους εργαζόμενους. Τι έκαναν αυτοί; Στην πρώτη κιόλας συνέλευση τα «έσπασαν» μεταξύ τους. Βέβαια τότε ήταν άλλες εποχές, τότε υπήρχαν μισθοί και δουλειές, τώρα το τοπίο είναι εντελώς διαφορετικό.
Εν τω μεταξύ ο Πέτρος Κυριακίδης, ο ιδιοκτήτης του «Flash 96» είναι καταζητούμενος ακόμα. Μπορεί και να βρίσκεται στο Άγιον Όρος.
Ευλόγησον.

Δημήτρης Κανελλόπουλος / e-tetradio