ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Αισχρή προβοκάτσια της ΝΔ

«Η ΝΔ πλαστογράφησε το βίντεο Διαμαντόπουλου»

Νέος γύρος οξύτατης αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή βίντεο του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Βαγγέλη Διαμαντόπουλου, με την κυβέρνηση να καταγγέλλει «στοχοποίηση του Mall» και την αξιωματική αντιπολίτευση να μιλάει για «πλαστογραφημένο από τη ΝΔ βίντεο».
Η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε ότι «πρόκειται για πλαστογραφία και αισχρή προβοκάτσια εκ μέρους της ΝΔ η οποία, πέραν των πολιτικών, υπέχει και βαρύτατες ποινικές ευθύνες. Καλούμε τους τηλεοπτικούς σταθμούς να παρουσιάσουν το σύνολο του επίμαχου βίντεο και όχι το πλαστογραφημένο από τη ΝΔ».
Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, δήλωσε στο ραδιόφωνο του Alpha 989 ότι «εδώ έχουμε να κάνουμε με μια επικίνδυνη ακροδεξιά πρακτική, ο Σαμαράς καλύπτει αυτή τη στιγμή μια πολιτική έντασης. Πρόκειται για παρακρατικές μεθόδους που συμβαίνουν πρώτη φορά από επίσημα κρατικά στελέχη. Είναι μια ομάδα ακροδεξιών με.. επικεφαλής τον Σαμαρά και τρομοκρατούν την κοινωνία».
Αναφερόμενος στις δηλώσεις Διαμαντόπουλου ανέφερε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με αυτές «αλλά με την άθλια επιχείρηση προβοκάτσιας της ΝΔ και του κυβερνητικού εκπροσώπου».
Με σημερινή του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τα ΜΜΕ να μη μεταδίδουν το βίντεο με το επίμαχο απόσπασμα επισημαίνοντας: «Από χθες μερίδα των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών, αναφερόμενη στις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Βαγγέλη Διαμαντόπουλου, αναπαράγουν το χαλκευμένο βίντεο που διένειμε η Ν.Δ. και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αποσιωπώντας το πλήρες βίντεο και απομαγνητοφωνημένο κείμενο το οποίο έχουν στα χέρια τους. Καλούμε τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα να λειτουργήσουν με βάση τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Σ΄ αυτές τις στιγμές επιβάλλεται να σταθούν υπεύθυνα και να υπηρετήσουν χωρίς καμιά άλλη σκοπιμότητα τις αρχές της πλουραλιστικής ενημέρωσης και δημοσιογραφίας».
Την ίδια ώρα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, δήλωνε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ότι δεν ανακαλεί ούτε κόμμα απ΄ό,τι είπε, κάνοντας παράλληλα λόγο για «ανόητους γκεμπελίσκους».

Ειχε προηγηθεί από χθες δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι «ο κατά δήλωσή του αναρχικός και φιλοτρομοκράτης Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, ο οποίος παραμένει ακόμα και τώρα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στοχοποιεί σε ομιλία του το Mall, τέσσερις ημέρες πριν από το τρομοκρατικό χτύπημα και καλεί απροκάλυπτα τους συντρόφους του να πάρουν τα όπλα».
Ο Σίμος Κεδίκογλου ζήτησε παρέμβαση της Δικαιοσύνης και «σαφή θέση» από τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ κάλεσε τον κ. Διαμαντόπουλο να «ξεκαθαρίσει τη σχέση του με την ανομία και την τρομοκρατία».
«Πρόκειται για μια άθλια επίθεση εκ μέρους της κυβέρνησης με σκοπό την τρομοκράτηση της κοινωνίας. Αποκαλύπτονται πλήρως οι σχεδιασμοί του κ. Δένδια και των ομοίων του, οι οποίοι πλέον στρέφονται ευθέως εναντίον της δημοκρατίας. Η στρατηγική της έντασης και του εμφύλιου διχασμού επιστρατεύεται για να δικαιολογήσει την εξοντωτική πολιτική του μνημονίου.» απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε το επίμαχο απόσπασμα (δηλαδή όπως το παρουσίασε η ΝΔ ) από τις δηλώσεις Διαμαντόπουλου:



Και εδώ ολόκληρο το βίντεο:



Ολόκληρη η δήλωση του Β. Διαμαντόπουλου:
«Θλίβομαι που μπαίνουν σε μια διαδικασία μικροκομματική για να εξισώσουν τη βία με την Αριστερά. Η βία δεν έχει καμία σχέση με την αριστερά. Ποιός μίλησε για βία;
Μίλησα εγώ για βία; Γιατί μπαίνουν στη διαδικασία για αυτά τα μικροκομματικά οφέλη και εξισώνουν αυτές τις καταστάσεις; Δεν μιλήσαμε για βία. Και αυτοί που θάλουνε να μας φέρουν να υπογράψουμε πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων να γίνουμε δηλωσίες θα αποτύχουνε.
Βία είναι όλα αυτά τα μέτρα
Βία είναι τα τρία μνημόνια
Βία είναι να μην μπορείς να ταίσεις το παιδί σου.
Βία είναι να μην έχει ρεύμα για τα βασικά
βία είναι να μην έχεις φάρμακα
Ανομία είναι το Mall του κ. Λάτση, το οποίο είναι αυθαίρετο.
Ανομία είναι που ο λαός της Αθήνας δεν μπορεί να κατέβει στην παραλία να κάνει μπάνιο γιατί όλα είναι κλειστά από κέντρα
Βία είναι η ΡΙΚΟΜΕΞ και το ΣΑΜΙΝΑ.
Όλα αυτά είναι βία
Αυτό όλο δημιουργεί τις αντιδράσεις σε αυτούς που πλήττονται να έχουν μια αντίδραση η οποία δεν είναι θεμιτή. Ξέρετε γιατί;
Γιατί αυτή τη στιγμή λένε στον κόσμο, στην παραφροσύνη σου ή αυτοκτόνα ή πάρε το όπλο.
Εμείς λέμε, ελάτε να μετασχηματίσουμε την οργή σε ένα κίνημα δημιουργικό. Αυτό. Ξεκάθαρα από το ΣΥΡΙΖΑ.»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανήλθε λέγοντας: «Οι λαλίστατοι και συνωμοσιολόγοι υπεύθυνοι του ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν να μη λένε κουβέντα για την ταμπακέρα» και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποκηρύσσει τις δηλώσεις Διαμαντόπουλου περί δικαιολογημένης οπλοχρησίας.

- πηγή: topontiki.gr