ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Ένα διαφορετικό briefing…


Τρακ και πολυκοσμία στην “πρώτη” του τεχνοκράτη Μόσιαλου


του Ανδρέα Μπελεγρή / protothema.gr/

Στην ώρα του και με το τρακ του πρωτάρη έφτασε ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ηλίας Μόσιαλος στην γραμματεία της κυβέρνησης για την πρώτη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Ο κ. Μόσιαλος, μπαίνοντας στην αίθουσα όπου τον περίμεναν οι κυβερνητικοί συντάκτες, χαιρέτησε έναν προς έναν δια χειραψίας και ανέβηκε στο πόντιουμ.
Ίσως στην αίθουσα βρίσκονταν οι περισσότεροι δημοσιογράφοι που είχαν βρεθεί ποτέ στο χώρο! Με δυσκολία έβρισκε κανείς θέση. Περισσότεροι από είκοσι πολιτικοί συντάκτες από ελληνικά και ξένα μέσα ενημέρωσης έσπευσαν στο πρώτο briefing. Το γεγονός αυτό μπορεί να ήταν τιμητικό, αλλά.. ταυτόχρονα είχε και τα χαρακτηριστικά… ναρκοπεδίου. Ο κ. Μόσιαλος έχοντας εμπειρία να μιλάει σε κοινό, λόγω της πανεπιστημιακής του ιδιότητας, διέθετε τη σχετική άνεση που του επέτρεπε ακόμα και τον σαρκασμό.
Απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις και έδωσε το λόγο σε όλους τους δημοσιογράφους.
Αποτέλεσμα ήταν να διαρκέσει η ενημέρωση μία ώρα και είκοσι λεπτά περίπου. Οι απαντήσεις του είχαν τεχνοκρατικό περιεχόμενο, παρά πολιτικό. Ίσως ήθελε να ξεκινήσει από τα «σίγουρα» για τον ίδιο. Άλλωστε ως τεχνοκράτης και σύμβουλος περισσότερων από τριάντα κυβερνήσεων σε όλον τον κόσμο, ήταν αναμενόμενο να αισθάνεται άνεση στα λεπτά σημεία, παρά στην «μεγάλη εικόνα».

Στην εισαγωγή του, ευχαρίστησε τον προκάτοχό του κ. Γιώργο Πεταλωτή για την προσφορά του και επισήμανε πως «δεν περιμένω να είστε φιλικοί προς την κυβέρνηση, περιμένω να έχετε κριτική διάθεση και στάση, αλλά πάντοτε με βάση την τεκμηρίωση και την αξιοπιστία. Αυτό θα επιδιώξω και εγώ από τη δική μου πλευρά».

-Η φωτογραφία είναι από το μπλογκ fimotro που σχολιάζει ως εξής τη χθεσινή εμφάνιση του Μόσιαλου στους Νέου Φακέλους του Παπαχελά:

ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΣΚΑΪ ΣΤΟΝ ΜΟΣΙΑΛΟ
Διαφορετικός από τον Πεταλωτή. Ο Πεταλωτής μπορεί να προσέγγιζε περισσότερο τον κλασικό ΠΑΣΟΚο, ήταν όμως συνολικά το παρουσιαστικό του πιο συμπαθές. Παρά την αγιογραφία που έκανε ο ΣΚΑΪ στον Μόσιαλο δεν κέρδισε τις εντυπώσεις. Στα θετικά του; Ότι μιλάει πιο τεχνοκρατικά; Στα αρνητικά του; Ότι μιλάει χωρίς να λέει απολύτως τίποτα! Βαθμός; Επιεικής γιατί είναι η πρώτη παρουσία του. 5 στα 10...