ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Η Δημοκρατία επανήλθε το '74...

...αλλά ο χωροφύλακας δεν έφυγε...

Την ιστορία ο καθένας τη διαβάζει όπως θέλει. Το είδαμε και απόψε στη βουλή. Το '74 έπεσε η χούντα και ήρθε ο Καραμανλής. Η Δημοκρατία όμως εκείνη είχε διατηρήσει τους φακέλους στην Ασφάλεια , το φόβο του χωροφύλακα και έναν κόσμο ολόκληρο στο περιθώριο.
Όσοι δεν το χουν ζήσει δεν μπορούν να καταλάβουν ίσως τι σημαίνει αυτό . Τι σημαίνει να είσαι πολίτης Β' κατηγορίας.
Να έχεις προσόντα περισσότερα από κάποιον άλλον αλλά να μένεις μόνιμα απ' έξω. Επειδή ο πατέρας σου ήταν κομμουνιστής ή ακόμη κι αν, στις μαύρες μέρες της χούντας αλλά και εκείνες του αστυνομικού κράτους της ΕΡΕ (που πρωθυπουργός ήταν επίσης ο Καραμανλής), ο χωροφύλακας της γειτονίας τον είχε φακελώσει επειδή διάβαζε ΝΕΑ.
Στη Δημοκρατία του '74 που τόσο πολύ σηκώθηκε η τρίχα του Σαμαρά και του Τασούλα, γιατί τους την έθιξαν , δεν μπορούσες να διοριστείς ούτε κλητήρας σε ένα υπουργείο αν δεν είχες λευκό πιστοποιητικό κοινωνικών Φρονημάτων, αν δεν ήσουν..Δεξιός. Για τις στρατιωτικές Σχολές δεν το συζητάμε. Σε έψαχναν μέχρι τον προπάππου σου.
Στη δημοκρατία του '74, παρά τη βελτιωμένη εικόνα του Καραμανλή, που πια δεν ήταν αρχηγός της ΕΡΕ, αλλά της ΝΔ το καθεστώς ήταν ανελεύθερο, η αστυνομία λειτουργούσε με τους κανόνες της αγριότητας της χούντας και ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού ήταν καταδικασμένο, χωρίς φωνή, στο περιθώριο ...
Αναγνώστης / nonews-news