ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

«Νέος πρόεδρος με μεγάλο εγωισμό θα είναι κατηγορούμενος...»...


«Neos proedros me megalo egoismo avrio tha ine katigorumenos. An exis tyxi diabaine...»

Aυτό έγραψε στο Twitter ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ Γιάννης Αλαφούζος αναφερόμενος προφανώς στις συλλήψεις για τα στημένα παιχνίδια του ΟΠΑΠ όπου εμπλέκονται γνωστοί παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου και του μπάσκετ. Ανάμεσά τους και δύο πολύ μεγάλα ονόματα εν ενεργεία ποδοσφαιριστών.

Την ίδια ώρα προσήχθησαν στον εισαγγελέα οι δέκα που συνελήφθησαν με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης. Εντός της ημέρας αναμένεται με διάταξη της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Αθηνών να δοθούν στη δημοσιότητα τα πλήρη στοιχεία της ταυτότητας των συλληφθέντων. Οι συγκεκριμένοι μετά την απόδοση κατηγοριών και την άσκηση ποινικής δίωξης αναμένεται να οδηγηθούν στον ανακριτή.
Στο σκάνδαλο φέρεται να έχουν εμπλοκή ένας πρόεδρος μεγάλης ΠΑΕ, ένας πρώην πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος, αλλά και ποδοσφαιρικός παράγοντας το όνομα του οποίου είχε εμπλακεί και.. στο παρελθόν στην υπόθεση της «παράγκας». Ο πρόεδρος της μεγάλης ΠΑΕ ακούγεται σε τηλεφωνική συνομιλία που έχει υποκλαπεί από σύστημα της ΕΥΠ να δηλώνει σε μάνατζερ αθλητών ότι είναι βέβαιος για τη νίκη της ομάδας του σε ντέρμπι με άλλη μεγάλη ομάδα και υπάρχει αναφορά του σε σικέ αγώνα. Στους προσαχθέντες συμπεριλαμβάνονται επίσης πρόεδρος ομάδας της Football League, γιος μεγαλοπαράγοντα του μπάσκετ, ένας διάσημος μάνατζερ, ένας προπονητής της Β΄ Εθνικής, αρκετοί ποδοσφαιριστές και έξι μπουκ, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως επίκειται προσαγωγή γνωστού διαιτητή.
Στην ογκώδη δικογραφία για τα στημένα παιχνίδια συμπεριλαμβάνονται πασίγνωστος Έλληνας παίκτης μεγάλης ΠΑΕ και φέρεται να στοιχημάτιζε συστηματικά μεγάλα ποσά στα 41 παιχνίδια που έχουν χαρακτηριστεί ύποπτα, καθώς επίσης γνωστός παίκτης μπάσκετ από επίσης μεγάλο σύλλογο.

Υ.Γ. Στην εποχή του μνημονίου μπορεί να δούμε κι άλλες τέτοιες αποκαλύψεις. Ετσι για να ξεχνιόμαστε. Βέβαια είναι ευκαιρία να σπάσουν πολλά αποστήματα - εστίες διαφθοράς και όπως είπε κάποιος «ουδέν κακόν αμιγές καλού...».