ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Καταγγέλλουν τις νέες απολύσεις στο TELE TIME στην Πάτρα

Το συνεχιζόμενο μπαράζ απολύσεων στον τηλεοπτικό σταθμό TELE TIME της Πάτρας καταγγέλλουν η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων
και ο Σύλλογος Τεχνικών Τηλεόρασης Νοτιοδυτικής Ελλάδας.
Το Φεβρουάριο είχαν απολυθεί τρεις δημοσιογράφοι (Κώστας Κριετσιώτης, Βασίλης Καψαμπέλης και Χρήστος Στρατουλάκος) και πριν από 15 ημέρες ε'ίχαν εκδιωχθεί άλλοι 3 εργαζόμενοι. Την περασμένη Παρασκευή η ιδιοκτησία του σταθμού ανακοίνωσε τον τερματισμό της συνεργασίας σε δύο ακόμη δημοσιογράφους και έναν τεχνικό. Επί έναν ολόκληρο χρόνο, η διεύθυνση του TELE TIME δεν κάνει τίποτα άλλο από το να οδηγεί το κανάλι στην απαξίωση, και δεκάδες εργαζόμενους στην ανεργία.
Το TELE TIME και δεδομένου ότι έχει σταματήσει η παραγωγή κάθε τοπικής εκπομπής, έχει χάσει τον ενημερωτικό χαρακτήρα του, καθώς μετά τις τελευταίες απολύσεις ανακοινώθηκε στο ελάχιστο προσωπικό που απέμεινε πως θα μεταδίδεται μόνο ένα ωριαίο δελτίο ειδήσεων καθημερινά. Ενώ τα Σαββατοκύριακα δεν θα υπάρχει ενημέρωση!
Το ΔΣ της ΕΣΗΕΠΗΝ καλεί για πολλοστή φορά το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο (μέχρι σήμερα δεν έχει απαντήσει σε 2 σχετικές επιστολές) να πάρει θέση και να ζητήσει εξηγήσεις από.. την ιδιοκτησία του σταθμού, καθώς οι τηλεοπτικές συχνότητες είναι δημόσιο αγαθό και δεν μπορεί κανένας επιχειρηματίας να τις χειρίζεται κατά το δοκούν.

Από την πλευρά του ο Σύλλογος Τεχνικών Τηλεόρασης Νοτιοδυτικής Ελλάδας, καλεί την ιδιοκτησία του σταθμού να προχωρήσει άμεσα στην επαναπρόσληψη των εργαζομένων και ζητεί από τους φορείς και τους βουλευτές της Δυτικής Ελλάδας να κινητοποιηθούν ώστε να διασφαλιστεί ο ενημερωτικός χαρακτήρας του Τele Τime, όχι μόνο γιατί η περιοχή δεν αντέχει άλλους ανέργους αλλά και γιατί όταν «σωπαίνει» ένα μέσο πλήττεται η πολυφωνία και το δικαίωμα έκφρασης του πολίτη δηλαδή η ίδια η δημοκρατία.