ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Ανεστάλη η εκ περιτροπής εργασία στη «Μακεδονία». Η εργοδοσία προτείνει διάλογο…

Η ΕΣΗΕΜΘ ανέστειλε τις απεργιακές κινητοποιήσεις

Μετά την προκήρυξη 48ωρης απεργίας στη «Μακεδονία», η εργοδοσία με σημερινό της εξώδικο ανέστειλε για «εύλογο χρονικό διάστημα» το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας προτείνοντας “διάλογο”. Πρόκειται για μια εξέλιξη σε θετική κατεύθυνση που σηματοδοτεί μία, έστω μικρή, νίκη του συνδικαλιστικού κινήματος.
Εμείς (Ασύνταχτος Τύπος) εμμένουμε στο τρίπτυχο: σεβασμός των ΣΣΕ, καμία απόλυση, καμία παρέμβαση στο δημοσιογραφικό έργο.
Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, η ΕΣΗΕΜ-Θ ανέστειλε τις απεργιακές κινητοποιήσεις στο εκδοτικό συγκρότημα.
Η σχετική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜΘ έχει ως εξής:
«H εργοδοσία των εφημερίδων Μακεδονία, Θεσσαλονίκη και Σπορ του Βορρά ανέστειλε το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας και κάλεσε την Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης και τους εργαζόμενους να καταθέσουν προτάσεις για την.. αντιμετώπιση προβλημάτων των φύλλων.
Η ΕΣΗΕΜ-Θ παγίως προκρίνει και υπερασπίζεται την αρχή του καλόπιστου διαλόγου. Στο πλαίσιο αυτό, αναστέλλει τις κινητοποιήσεις που εξήγγειλε στις εφημερίδες της Μακεδονικής Εκδοτικής Εκτυπωτικής ΑΕ.
Το Διοικητικό Συμβούλιο»