ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Εντείνονται οι πιέσεις για ατομικές συμβάσεις - Τι γίνεται στον ΔΟΛ - Νέα σύσκεψη για το Alter

Aυτή είναι η ατομική σύμβαση (κάντε κλικ) την οποία ζητάει πιεστικά κι εκβιαστικά ο Φώτης Μπόμπολας να υπογράψουν οι συντάκτες του ΕΘΝΟΥΣ. Στο συμφωνητικό απαιτείται η συναίνεση των εργαζομενων για μείωση των αποδοχών τους κατά 10% και μη εφαρμογή ΣΣΕ μέχρι τον Μάρτιο του 2014! (πηγή: e-aman)

Την ίδια ώρα όπως γράφει το fimotro, o χορός των περικοπών στα ΜΜΕ συνεχίζεται. Πριν από λίγο η ιδιοκτησία του ΔΟΛ ανακοίνωσε σε όλους τους εργαζόμενους στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ (in.gr, tanea.gr, tovima.gr κλπ) μείωση των αποδοχών τους. Αύριο αναμένεται να γνωστοποιηθεί η απόφαση για μειώσεις αποδοχών κατά 10% στους εργαζόμενους και κατά 20% στα στελέχη στις εφημερίδες ΤΑ ΝΕΑ και ΒΗΜΑ της Κυριακής .

Από το μέτωπο της Ελευθεροτυπίας, οπως γράφει η Χριστίνα Αναστασίου στο newpost, στα υψηλά κλιμάκια της εφημερίδας, επικρατεί η άποψή ότι η εκδότρια Μάνια Τεγοπούλου μπορεί να μην βρήκε επενδυτή ο οποίος θα εγγυηθεί και τη δική της παραμονή στην Ηλία Ηλιού, αλλά βρήκε αγοραστή και.. είναι έτοιμη να πουλήσει το φύλλο. Φαίνεται πως η Μάνια έχει αντιληφθεί ότι διαθέτει ένα μεγάλο περιουσιακό στοιχείο και δεν εμμένει στη θέση “την κρατάω ή την κλείνω”. Η Ελευθεροτυπία- λένε, έχει μικρό δανεισμό σε σχέση με τις υπόλοιπες εφημερίδες (κάπου 40 εκατ. ευρώ) και ταυτοχρόνως διαθέτει μεγάλη... προίκα. Το 8ωροφο κτίριο της Ηλία Ηλιού και το πιεστήριο το οποίο παραμένει ουσιαστικά αναξιοποίητο. Χώρια ο τίτλος που αποτιμάται γύρω στα 10 εκατ. ευρώ.

Σχετικά με το Alter κρίσιμη σύσκεψη πραγματοποιείται στα γραφεία της Real News απουσία του Κ. Γιαννίκου όπως γράφει το enimerosi24. Στη σύσκεψη συμμετέχουν μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, η νομική σύμβουλος της Ενωσης Ρούλα Σαλαβράκου, ο Νίκος Χατζηνικολάου, ο Τάσος Καζίνος εκπροσωπώντας το fund Αργω και εκπρόσωποι των δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων του καναλιού. Θυμίζουμε ότι λίγο νωρίτερα, στις 12.00 το μεσημέρι ήταν προγραμματισμένη η κατάληψη του σταθμού. Πάντως μέχρι τις 13.30 η κυρία Βέφα ξεδίπλωνε τις μαγειρικές της ικανότητες στην οθόνη του καναλιού.