ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Ωμός εκβιασμός Μπόμπολα: Αν απεργήσετε κλείνω το Έθνος!

- ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ
ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ

- O ΚΥΡ ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;


Εφιαλτικές ώρες περνάνε οι εργαζόμενοι στο Έθνος. Λίγο πριν από τις 11 το βράδυ, ο διευθυντής της εφημερίδας Θανάσης Τσεκούρας, κάλεσε τους συντάκτες ύλης και τους ανακοίνωσε ότι ο Φώτης Μπόμπολας προειδοποιεί πώς αν γίνει απεργία, θα κλείσει την εφημερίδα!
Ταυτοχρόνως κάλεσε την επιτελική ομάδα του Έθνους της Κυριακής προκειμένου να μεταφέρει τη δυσαρέσκεια και την «απογοήτευση» του εκδότη γιατί αρνήθηκαν να υπογράψουν τις ατομικές συμβάσεις.
Αντιθέτως, λέγεται ότι ορισμένοι από την διευθυντική ομάδα του ημερήσιου φύλλου και από το πολιτικό ρεπορτάζ έχουν δεχθεί να υπογράψουν τις ατομικές συμβάσεις.
Ο Φ. Μπόμπολας δεν δέχθηκε να συζητήσει με το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ που έσπευσε νωρίτερα το απόγευμα στην εφημερίδα. Και διαμήνυσε ότι ενδεχομένως θα συζητήσει με το νέο ΔΣ αν αυτό είναι σε θέση να «κατανοήσει» την… πραγματική- κατά τη γνώμη του εκδότη κατάσταση στον τύπο. Ταυτοχρόνως, ο Φώτης πιέζει, πιέζει όλο το σύστημα να λυγίσει και να υπογράψει τις ατομικές συμβάσεις.
Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι αντιστέκονται. Αρνούνται στην συντριπτική τους πλειοψηφία να υπογράψουν και δηλώνουν ότι προτιμούν να απολυθούν και να αποζημιωθούν Δεν θεωρούν εαυτόν ήρωα. Για λόγους.. αυτοπροστασίας- λένε, το κάνουν. Για να μην φάνε τους μειωμένους μισθούς τους σε φάρμακα από την αφόρητη πίεση που δέχονται.
Η χθεσινή Γενική Συνέλευση επιβεβαίωσε τα όσα αποφασίστηκαν προχθές. Να αρνηθούν τους εκβιασμούς και τα τελεσίγραφα.
Από σήμερα Πέμπτη, μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ θα βρίσκονται συνεχώς στα γραφεία του Έθνους και θα συνοδεύουν στο λογιστήριο όποιον από τους εργαζόμενους καλείται να υπογράψει, προκειμένου να θωρακίζουν την άρνησή του.
Πρόκειται για μια «καταγγελία σύμβασης» στην οποία τονίζεται ότι τα όσα συμφωνούνται σε εμπίπτουν στις εργασιακές σχέσεις.
Ενδεικτικό του κλίματος είναι ότι μέχρι στιγμής, ουδείς έχει καταθέσει υποψηφιότητα για εκπρόσωπος των εργαζομένων στο μεικτό της ΕΣΗΕΑ.

ΥΓ: Το μεσημέρι, το Mega παιάνιζε τη νέα σύβαση μεταξύ της Κυβέρνησης της Αγίας Πετρούπολης και της κοινοπραξίας ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ - ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΕ - ΗΛΕΚΤΩΡ ΑΕ για τη Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία και Συντήρηση εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων στην περιοχή Yanino της επαρχίας Λένιγκραντ της Αγίας Πετρούπολης. Το ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε 300 εκατ. ευρώ. Σχετικές δηλώσει έκανε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Λεωνίδας Μπόμπολας…

-Πηγή:
newpost.gr