ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Το Ποντίκι εκτάκτως κυκλοφορεί σήμερα


ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ εκτάκτως σήμερα Τετάρτη 5 Μαΐου (λόγω απεργίας) το ΠΟΝΤΙΚΙ, με πρωτοσέλιδο τίτλο «Μας τη φέραν’ οι βάρβαροι, μας τα πήρανε όλα» και φωτογραφία του Mauritsio Lima από το πρακτορείο ΑΠΕ/ΑFPI, που αποτυπώνει με ένα κλικ τις χιλιάδες λέξεις που απαιτούνται για να περιγραφεί η κατάστασή μας.
ΣΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ μπορε'ιτε να διαβάσετε:

ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ για την αποδοχή του σκληρότατου τρίτου σταθεροποιητικού προγράμματος, ενώ για αντιπερισπασμό επιταχύνει τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία. Φουντώνουν τα σενάρια για ανασχηματισμό και οι… ακραίες φήμες για αιφνιδιαστικές εκλογές αν οι κοινωνικές αντιδράσεις δημιουργήσουν συνθήκες χάους (Σελ. 4-5).

ΣΤΗ ΝΔ, ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ παίρνει η διαφωνία Σαμαρά-Ντόρας για το αν.... έπρεπε η χώρα να καταφύγει στο ΔΝΤ και την ΕΕ. Ο Σαμαράς βρίσκεται παγιδευμένος μεταξύ της «λαϊκής δεξιάς» που είναι αντίθετη στην προσφυγή και στους νεοφιλελεύθερους της Ντόρας που στηρίζουν την απόφαση της κυβέρνησης (Σελ. 10-11). (Σ.Σ. Δεν πρόλαβαν τη νυχτερινή δήλωση Σαμαρά περί καταψήφισης των μέτρων)

ΚΑΙ ΕΝΩ ΟΙ ΕΠΟΠΤΕΣ ΤΗΣ ΕΕ ζητούν -και η κυβέρνηση ανακοινώνει- περικοπές στις συντάξεις των 600 ευρώ, τα μεγάλα κεφάλια (Μπαρόζο, Αλμούνια και άλλα παιδιά), αλλά και οι απλοί υπάλληλοι της Κομισιόν κατοχυρώνουν δικαίωμα σύνταξης 1.500 ευρώ με 23 μήνες εργασίας, ενώ αν δουλέψουν …πολύ (15 χρόνια) βουτάνε από 9.000 εως 15.000 ευρώ!!!!!! (Σελ. 21).

ΚΙ ΑΝ ΨΑΧΝΕΤΕ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ τους οι Έλληνες μεγαλοκαταθέτες, αναζητείστε τα στις τράπεζες της Κύπρου, της Ελβετίας και του Λουξεμβούργου. 8 δις ευρώ (δηλαδή το 1/3 των κεφαλαίων που διακινούν οι τράπεζες) πήγαν σ΄άλλες πολιτείες… (Σελ. 43).

ΕΠΙΠΛΕΟΝ μη χάσετε το «Πράσινο Ποντίκι» που κυκλοφορεί μαζί με το «Π» με αφιέρωμα στην καύση των σκουπιδιών και στο μεγάλο κόλπο που στήνεται ερήμην των πολιτών. Και ακόμη: Στρέφη, ο λόφος της εγκατάλειψης, γιατί η κρίση τρώει την πράσινη ανάπτυξη και μια πρόταση που θα συζητηθεί: «Φτιάξτε το νέο Μαξίμου στην Ακαδημία Πλάτωνος».
ΜΑΖΙ με το «Π» και το πολιτιστικό ένθετο «Ποντίκι Art», με εξώφυλλο την Μαρινέλλα, που μιλάει για τις προσωπικές της επαναστάσεις, το τραγούδι, την πίστα, την πόλη, τους νέους και σχολιάζει δηκτικά όσους βγάζουν στη…φωτογραφική φόρα την προσωπική τους ζωή.

ΤΕΛΟΣ, χωρίς άλλη οικονομική υποχρέωση… Συνεχίζεται η νέα προσφορά του «Π», «Το Ποντίκι επί Σκηνής», με εννέα κορυφαία θεατρικά έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου που έγραψαν ιστορία. Στην Αθήνα κυκλοφορεί ο «Φάουστ» του Γκαίτε και στην επαρχία ο «Φιλάργυρος» του Μολιέρου.