ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Σήριαλ η διαμάχη Μπόμπολα – Αναστασιάδη













ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ Ο ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ

Πολλά ιστολόγια έχουν αναφερθεί στη διαμάχη Μπόμπολα και Θέμου Αναστασιάδη με την άρνηση του δεύτερου να δεχθεί περικοπές και απολύσεις στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ. Επίσης κάπου εκεί μπλέκεται κι ο Γιάννης Πρετεντέρης. Συγκεκριμένα έχει γραφεί σχετικά:

#Μην τον βλέπετε έτσι τον Θεμιστοκλή (που χαζογελάει στην εκπομπή του με διάφορες Τζούλιες). Άμα τον πιάσει το ζοριλίκι του και γίνει το βλέμμα του αιμοβόρικο, είναι να φεύγεις από μπροστά του.
Ξαφνικά του την έδωσε με το γιο του αφεντικού, τον κύριο Φώτη Μπόμπολα. Και τι έκανε το παιδί! Πήγε να κάνει έλεγχο στο ταμείο της εφημερίδας. Και τ' άκουσε.
Ο Θέμος ήταν πολύ τσαντισμένος. Μέχρι (δεν το 'χουμε διασταυρώσει πλήρως και το μεταδίδουμε με κάθε επιφύλαξη) "Ρε Φώτη, ρούφα τ' αυγό σου" του είπε.
Εμείς, επί του συγκεκριμένου, στηρίζουμε Θεμιστοκλή...(Από nonews- NEWS)

# Το nonews-NEWS τους εντόπισε να τρώνε μαζί στην Αράχωβα (σ.z. Εννοεί Μπόμπολα- Πρετεντέρη). Από το ύφος και των δυο καταλάβαμε πως κάτι σοβαρό ετοιμάζουν. Άλλωστε τη μετακίνηση από το ΔΟΛ στον ΠΗΓΑΣΟ την αποκαλύψαμε πρώτοι (τη στιγμή μάλιστα που δεν ήθελε κανείς να το πιστέψει).
Το τοπίο δε της Αράχωβας, δείχνει να 'ναι ιδανικό για τον Ντερμπεντέρη. Εκεί ο Καραϊσκάκης έστησε πυραμίδα με τα κεφάλια των Τούρκων εχθρών του. Δεν θα 'ταν παράξενο αυτό να τον εμπνέει... (Από nonews- NEWS)


#"Στο 'πα και στο ξαναλέω" , που λέει και το καταπληκτικό, παραδοσιακό τραγούδι. Ο Ντερμπεντέρης είναι έτοιμος. Παίρνει μεγάλη θέση στο "Μπομπολέικο" και κουνάει το μαντήλι του αποχαιρετισμού στο Σταύρο. Αυτό τον καιρό μιλάει με το Γιώργο το Μπόμπολα, ο οποίος και του έχει υποσχεθεί μεγάλη θέση κάτω απ' αυτόν. Ο Ντερμπεντέρης φεύγει από το ΔΟΛ, αλλά όχι και από το MEGA. Εκεί πρόκειται να παίξει ένα πολύ σημαντικό ρόλο.
Πέρα, όμως, από την τηλεόραση, τα σχέδια με το Γιώργο Μπόμπολα είναι πολλά. Και μην ξαφνιαστείτε αν δείτε τον Πρετεντέρη να γίνει διευθυντής σε εφημερίδα ή και εκδότης-διευθυντής σε έντυπο που πρόκειται στο μέλλον να εκδοθεί...(από nonews - NEWS)

#Γαλλοτραφής. Με σπουδές στη Γαλλία και απολυτήριο από τους καθολικούς παπάδες της Λεοντείου. Ύφος χιλίων καρδιναλίων και μπλαζέ στυλ που θυμίζει τραπεζίτη. Ο Μπόμπολας θα τον ήθελε στην θέση του Θέμου εάν και εφόσον προκύψει σοβαρό θέμα με τον Αναστασιάδη. Τον θεωρεί υπάκουο -σε αντίθεση με τον Θέμο- και εντελώς υποτακτικό. Δεν τον ενδιαφέρει τι λέει ο κόσμος για τον... Πρετεντέρη. Τον ενδιαφέρει πως θα δημιουργήσει νέες δυναμικές στο πολιτικό σκηνικό (διασπάσεις, νέα σχήματα κλπ). Μάλλον δεν έχει αντιληφθεί ότι ο Πρετεντέρης βγάζει εφημερίδα από τον πεζόδρομο της... Μηλιώνη. Δεν το έχει ο άνθρωπος. Γουστάρει να γράφει το άρθρο του, αλλά από ύλη και στήσιμο εφημερίδας δεν σκαμπάζει γρι. Δεν μας αφορά τι κάνει ο Μπόμπολας στο μαγαζί του. Μας αφορά όμως τι θα γίνει εάν κλείσει μια ακόμα εφημερίδα. Ο Πρετεντέρης θα αναλάβει τις περικοπές και τις απολύσεις που έρχονται; Ποιος ξέρει τι περιέχει η συμφωνία. Ο Θέμος είναι εφημεριδάς. Ο Πρετεντέρης είναι καλός αλλά για δεύτερος. Να δουλεύουν άλλοι γι αυτόν. Προκειμένου όμως να πάρει το πακέτο, λέει σε όλα ΝΑΙ. Ακόμα και στις περικοπές και στις απολύσεις. Αυτά έχεις υποσχεθεί στη νέα ιδιοκτησία σου, κύριε Πρετεντέρη; (Από Fimotro)

#Θα τα σπάσουν και πάλι
. Όπως τα είχαν σπάσει και στο παρελθόν. Ο μπαμπάς δεν θέλει τον Πρετεντέρη. Θέλει περικοπές αλλά όχι αλλαγές. Ο υιός θέλει αλλαγές στα πρόσωπα και πολύ μεγαλύτερες περικοπές σε μισθούς και προσφορές. Ποιος θα επικρατήσει κανείς δεν το γνωρίζει. Το βέβαιον είναι ότι μόλις στο Μαξίμου άκουσαν το όνομα του Πρετεντέρη για το Πρώτο Θέμα τους έπιασε κρύος ιδρώτας. Ούτε να τον ακούν δεν θέλουν. Για τον Παπανδρέου εάν ο Πρετεντέρης αναλάβει το Πρώτο Θέμα θα είναι Casus Belli. Η εκτίμησή μας είναι ότι δύσκολα η εφημερίδα θα φύγει από τα χέρια του Θέμου. Αυτό... τουλάχιστον λέει το δικό μας ρεπορτάζ. Για να διαψευστούμε θα πρέπει να βάλει το... χεράκι του και ο Μ. Κυριακού. Δεν θα το κάνει όμως γιατί στηρίζει τον Αναστασιάδη.
Σ.Σ. Α, μην το ξεχάσουμε. Οι διαρροές στο Παρόν του Μ. Κουρή ότι φεύγει ο Θέμος, γίνονται από ανθρώπους του υιού Μπόμπολα. Το κείμενο που δημοσιεύτηκε στις Τυπολογίες δόθηκε από τον Πήγασο. Ξέρει από αυτά ο Μάκης Κουρής. (από Fimotro)

#Κρίσιμες είναι οι μέρες στο «Θέμα». Η πλευρά του Πήγασου πιέζει για αλλαγές όπως η μείωση του κόστους με απολύσεις και περικοπές και μείωση των προσφορών όμως η λογική του Θ. Αναστασιάδη είναι ακριβώς αντίθετη ,καθώς πιστεύει πως αφού η εφημερίδα είναι τα τελευταία 5 χρόνια στην κορυφή δεν είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει τους υπόλοιπους εκδότες στην πολιτική περιορισμού του κόστους, «που επιβάλει ο Ψυχάρης» όπως φέρεται να δηλώνει. Όλα τα ενδεχόμενα λοιπόν είναι ανοικτά... (Από Β. Κουφόπουλο media-industry)


#Ένταση στο «Θέμα».Πληροφορίες αναφέρουν πως το χάσμα μεταξύ των Φώτη Μπόμπολα και Θέμου Αναστασιάδη είναι πολύ μεγάλο , εξαιτίας είτε «προσωπικών επιλογών» είτε λόγω «διαφωνίας» με επιχειρούμενες περικοπές και απολύσεις. Αντιθέτως φαίνεται υπάρχει οι σχέσεις του Πήγασου με τον Τ. Καραμήτσο είναι καλύτερες (Από Β. Κουφόπουλο media-industry)


#Σε “τεντωμένο σκοινί” στηρίζεται πλέον η σχέση του Φώτη Μπόμπολα με το Θέμο Αναστασιάδη
. Ο Πήγασος που έχει το 70% του “Θέματος” αφήνει να εννοηθεί πως δεν μπορεί να συνεργαστεί το Θ. Αναστασιάδη. Από την άλλη πλευρά ο εκδότης διοχετεύει πως δέχεται πιέσεις για την περικοπή των ακριβών προσφορών και τη μείωση των θέσεων εργασίας, σε μια επιχείρηση που είναι σε ανάπτυξη. Γι’ αυτό και πριν από δύο Κυριακές έκανε την αναφορά στα “διαζύγια των Μέσων”. Πλέον όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά… (Από paron.gr/typologies)


#Αναταράξεις προκαλεί η επιμονή της οικογένειας Μπόμπολ
α, κυρίως δε του πατέρα Γιώργου Μπόμπολα, για περικοπές δαπανών σε όλα τα έντυπα του Ομίλου, με αρχή τη μείωση των αποδοχών των υψηλόβαθμων στελεχών στον «Πήγασο», τόσο στο διοικητικό όσο και το δημοσιογραφικό τμήμα….
…..Αντίστοιχες προσπάθειες έχει καταβάλει ο Φώτης, υιός Μπόμπολα στο «Πρώτο Θέμα». Αυτό αποτέλεσε την αφορμή για τα δημοσιεύματα και τις έμμεσες μπηχτές του Θέμου Αναστασιάδη στη στήλη "Media για PHD" ότι «εκτός από τα διαζύγια των λαμπερών προσώπων υπάρχουν και τα διαζύγια στα media». Το καρφί θεωρήθηκε έμμεση απειλή προς τον βασικό μέτοχο της εφημερίδας, όμως φαίνεται ότι οι περικοπές είναι η κορυφή του παγόβουνου, όταν οι μεγαλύτερες υπόγειες κόντρες γίνονται για τη “γραμμή” της εφημεριδας….
…..Το ενδεχόμενο διαζυγίου είναι βέβαιο ότι στην παρούσα φάση δεν συμφέρει κανέναν. Η εφημερίδα δεν μπορεί να έχει την ίδια απόδοση χωρίς το βασικό της κορμό και τις υπογραφές της συντακτικής ομάδας, που πάντως θα ακολουθούσε ακόμα και στην …κόλαση τον Θ. Αναστασιάδη. Ούτε ωστόσο και χωρίς τη ραχοκοκαλιά και πυλώνα στήριξης (οικονομικής) του Φώτη Μπόμπολα που, κακά τα ψέματα, αποτελεί την εγγύηση στην αγορά δικαιωμάτων σε επίπεδο προσφορών της εφημερίδας. (Από NewsTime)


#Ο Θέμος Αναστασιάδης απέρριψε, σύμφωνα με πληροφορίες, το αίτημα του Γιώργου Μπόμπολα για περικοπές στο “Πρώτο Θέμα”, όπως συνέβη ήδη στο ¨”Εθνος” (μέχρι στιγμής μειώθηκαν κατά 15% οι απολαβές υψηλόμισθων στελεχών). Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Θέμος Αναστασιάδης δεν εξετάζει το ενδεχόμενο μέτρων λιτότητας στην δική του εφημερίδα, με το επιχείρημα ότι είναι πρώτη σε κυκλοφορία την Κυριακή. Το μήνυμα έχει “κατέβει” ήδη στη βάση, δηλαδή στους εργαζόμενους που -όπως ήταν φυσικό- ανακουφίστηκαν. Η συνέχεια στις σχέσεις Μπόμπολα-Αναστασιάδη αναμένεται με ενδιαφέρον. (Από Zoomnews.gr)