ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Ποιοι θέλουν να φύγει ο Θέμος από το ΘΕΜΑ;

Ο Χρήστος Ξανθάκης είναι από τους καλούς και σοβαρούς δημοσιογράφους και έχει πάντα σωστή πληροφόρηση. Γράφει λοιπόν στα μέσα & media της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, αυτό που είχαν αποκαλύψει οι zoornalistas, περί των έντονων πιέσων Μπόμπολα για περικοπές κάθε είδους αλλά και για τα σενάρια αποχώρησης του Θέμου Αναστασιάδη από το Πρώτο Θέμα μαζί με την διευθυντική (και όχι μόνο) ομάδα της εφημερίδας. Ο Θέμος (όπως έχουμε γράψει) δεν δέχεται να ακούσει κουβέντα για περικοπές και απολύσεις (όπως του ζητείται) και αρνείται να δώσει (όπως πάλι του έχει ζητηθεί) αναφορά σχετικά με οποιαδήποτε οικονομική δραστηριότητα του Πρώτου Θέματος και των ανθρώπων του. Αναλυτικά ο Ξανθάκης (που κάνει λόγο για ισορροπία τρόμου αφήνοντας και υπονοούμενα για δύο γραμμές εντός του ΘΕΜΑΤΟΣ) γράφει για τα τεκταινόμενα στην εφημερίδα του Αμαρουσίου και το ενδεχόμενο αποχώρησης του Αναστασιάδη:

«ΣΚΛΗΡΟ και κλειστό είναι το πόκερ που παίζεται σε δημοφιλές φύλλο τις τελευταίες εβδομάδες. Πάρτε για παράδειγμα πρόσφατη σύσκεψη στελεχών της εφημερίδας, όπου εμφανίσθηκε ξαφνικά «από πάνω», ως ντιρεκτίβα, ένα σχέδιο περικoπών ύψους (ή να το γράψω βάθους;) 30 % συνολικά. Κι εκεί ακούστηκε η μαγική φράση: ΄΄Δηλαδή μόνος του το σκέφτηκε ο μεγάλος, ή μήπως του το υπέβαλε κανένα παλικάρι από εδώ μέσα;΄΄ Η συνέχεια; Ο σταρ της ιστορίας όχι μόνο δεν δέχεται να ακούσει κουβέντα για απομακρύνσεις και πετσοκόμματα, αλλά αρνείται να υπακούσει και στο αίτημα της ιδιοκτησίας για σύνταξη λεπτομερών αναφορών με πλήρη δικαιολογητικά σχετικά με οποιαδήποτε οικονομική δραστηριότητα του φύλλου και των ανθρώπων του. Το τραβάει μάλιστα το σκοινί και δηλώνει δεξιά-αριστερά ότι από τον απλό πόλεμο των λογοπαιγνίων και των υπαινιγμών, μπορεί ανά πάσα στιγμή να περάσει στη δράση, να πάρει κόσμο μαζί του (η αλήθεια είναι ότι με τη φιλολαϊκή πολιτική κερδίζεις συμπάθειες) και να ανοίξει πανιά για άλλη γη, για άλλα μέρη.
Και το μεγάλο αφεντικό πώς το βλέπει το θέμα; Αν κρίνει κανείς από τις απαντήσεις του όταν αναφέρεται στη σχέση του με την καυτή πατάτα («συμπαθητική», «ενδιαφέρουσα», «καλούτσικη, δεν λέω») και από τα μικροζητήματα που έχουν ανακύψει στη διαχείριση της ραδιοφωνικής συχνότητας, αρχίζει και χοντραίνει το πράγμα. Διά ταύτα; Οσο μένει το στόρι στις διαρροές του τύπου ΄΄τα έχουμε βρει στην τετρακοσάρα κας για το εβδομαδιαίο φύλλο, που θα τα δώσει ο καλός ο άνθρωπος και θα το βγάλω εγώ ύστερα κυριακάτικο και θα τα κάνω μπάχαλα άμα με πρήξετε πολύ΄΄ θα διατηρούνται οι ισορροπίες του τρόμου. Αρκεί να μην πει ο ιδιοκτήτης ΄΄τα ρέστα μου΄΄... »