ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2010

Aνακοίνωση του Σωκράτη Γκιόλια για την εισβολή της αστυνομίας στο σπίτι του και την δικαστική του περιπέτεια

Ο Σωκράτης Γκιόλιας με ανακοίνωσή του δίνει διευκρινίσεις για την δικαστική του περιπέτεια και την ταλαιπωρία που υπέστη ενώ καταγγέλει το νομικό πλαίσιο βάσει του οποίου η αστυνομικοί υποχρεούνται να εισβάλουν σε σπίτια πολιτών ακόμη και για πλημμελήματα. Αναλυτικά η δήλωση του Σ. Γκιόλια:

«Μετά την ολοκλήρωση της «φιέστας» και του τζούφιου "εντυπωσιακού σκηνικού" που «έστησαν» ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος με τον Γιώργο Ψαρρά και την καταφανή κατάρρευση οποιασδήποτε κατηγορίας που μου προσάπτουν θα ήθελα να τονίσω κάποια πράγματα:

Α). Ο νόμος που υποχρεώνει την αστυνομία να μπαίνει σε σπίτια και γραφεία πολιτών για πλημμελήματα θυμίζει απολυταρχικά καθεστώτα. Ένας ξεπερασμένος νόμος που εκθέτει μια χώρα που έχει γεννήσει την δημοκρατία και τον πολιτισμό. Αλήθεια αν μηνύσω κάποιο δημόσιο πρόσωπο επειδή έχω την υποψία ή την πληροφορία ότι κρύβεται πίσω από κάποιο blog θα γίνουν έφοδοι στο γραφείο και το σπίτι του;
Όλα αυτά χωρίς να έχει αποδειχθεί ΠΟΤΕ κάποιο ηλεκτρονικό ίχνος που να παραπέμπει στο συγκεκριμένο πρόσωπο;...

Β). Τα blogs δεν είναι αυτά που πρέπει να απασχολήσουν τις αρχές αλλά οι αθλιότητες και οι συκοφαντίες ανθρώπων που έχουν portal και sites τα οποία το κράτος επιδοτεί με διαφημίσεις για να στοχοποιούν και να διασύρουν πολίτες (όταν οι ίδιοι φυλάσσονται με αστυνομικούς που πληρώνει το Ελληνικό κράτος).

Γ). Τόσο ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος - με τις συχνές αθλιότητες που διαπράττει - όσο και ο Γιώργος Ψαρράς ως σύμβουλος διοίκησης που στηρίζει - χωρίς μισθό - την προσπάθεια που κάνει ο πρώτος να σπιλώνει κόσμο, έχουν κριθεί από την δικαιοσύνη για προσωπικές τους υποθέσεις.

Δ). Την ίδια ώρα που γίνονται έφοδοι σε σπίτια για πλημμελήματα το πολιτικό σύστημα συγκαλύπτει όσους οφείλουν στο δημόσιο τεράστια ποσά ή εμπλέκονται σε σκάνδαλα με εικονικά τιμολόγια.

Γνωρίζοντας την πραγματικότητα σε όσα μου καταμαρτυρά ο κ.Γ.Ψαρράς ζητώ να γίνει δεκτό το αίτημα της άμεσης εξέτασης των υπολογιστών που μου κατασχέθηκαν για να μπορέσει η δικαιοσύνη να αποδώσει το δίκαιο το συντομότερο δυνατό.

Η πολιτεία και η Ελληνική Αστυνομία έχουν χρέος να το κάνουν απέναντι σε έναν πολίτη που προσβάλλεται βάναυσα από τον φασιστικό νόμο που επιτρέπει την νόμιμη "εισβολή" αστυνομικών σε σπίτια και γραφεία σαν να πρόκειται για εξάρθρωση μέλους τρομοκρατικής οργάνωσης ή εμπόρων ναρκωτικών (ή και άλλων σοβαρών κακουργημάτων).

Υ.Γ.1: Δυστυχώς για τον Μάκη και τον Ψαρρά θα κάνω κούλουμα στο σπίτι μου…

Υ.Γ2: Θα παρακαλούσα όλους τους επώνυμους δημοσιογράφους να μην επικοινωνήσουν ξανά μαζί μου για οποιαδήποτε μεσολάβηση μου σε θέματα που τους αφορούν. Η σιωπή τους σε αυτό το μείζον θέμα δείχνει την κουλτούρα και την ποιότητα τους.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΚΙΟΛΙΑΣ»


ΣΧΟΛΙΟ zoornalistas 1: Ο Σωκράτης Γκιόλιας έχει απόλυτο δίκιο που φωνάζει για το νομικό πλαίσιο που επιτρέπει την νόμιμη "εισβολή" αστυνομικών σε σπίτια και γραφεία σαν να πρόκειται για εξάρθρωση μέλους τρομοκρατικής οργάνωσης ή σπείρας εμπόρων ναρκωτικών. Επίσης ο Γκιόλιας έχει δίκιο να εκφράζει την πικρία του για την σιωπή των επώνυμων δημοσιογράφων, αλλά δεν καταλάβαμε τι ακριβώς εννοεί όταν λέει να μην επικοινωνήσουν ξανά μαζί του για οποιαδήποτε μεσολάβηση του σε θέματα που τους αφορούν.

ΣΧΟΛΙΟ zoornalistas 2: Με αυτά που κάνουν θα μας αναγκάσουν να συμπαθήσουμε τώρα και τον Γκιόλια...