ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022

Ανησυχία και αποτροπιασμός για την επίθεση στον δημοσιογράφο του 105,5 Στο Κόκκινο


Μόνο βαθύτατη ανησυχία και αποτροπιασμό προκαλούν περιστατικά απροκάλυπτης βίας εναντίον δημοσιογράφων, όπως η επίθεση η οποία έγινε χθες εναντίον του δημοσιογράφου του ραδιοσταθμού Στο Κόκκινου 105,5, Γ. Στρατάκη.
Η τραμπούκικη αυτή επίθεση με στόχο τον Γιάννη Στρατάκη βάλει ευθέως και εναντίον της ελεύθερης άποψης και του ελευθέρου δημοσιογραφικού λόγου. 
Δυστυχώς στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη και της 108ης θέσης στην κατάταξη για την Ελευθερία του Τύπου, η στοχοποίηση, οι εκφοβισμοί, οι προπηλακισμοί και οι επιθέσεις εναντίον εργαζομένων στα ΜΜΕ αποτελούν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο.
Σε ανακοίνωση των Μ. Κάτση ( (Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ) και Αν Γκαρά (Αν. Τομεάρχης Ενημέρωσης & Επικοινωνίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ) για την επίθεση στον δημοσιογράφο του ραδιοσταθμού 105,5 Στο Κόκκινο, Γιάννη Στρατάκη αναφερεται:
Καταγγέλλουμε απερίφραστα την επίθεση εναντίον του δημοσιογράφου και απαιτούμε την άμεση κινητοποίηση των Αρχών για την εύρεση του δράστη.
Ο Υπ. Προστασίας του Πολίτη είναι προσωπικά υπόλογος για αυτά τα φαινόμενα βίας και οφείλει να λάβει άμεσα μέτρα για την αποτελεσματική προστασία των λειτουργών του Τύπου.
Είμαστε βέβαιοι πως τόσο ο Γιάννης Στρατάκης όσο και οι συνάδελφοι του Στο Κόκκινο 105,5 θα συνεχίσουν να μεταδίδουν με ακόμα μεγαλύτερο σθένος και αποφασιστικότητά την άποψή τους όσο κι αν αυτή φαίνεται να ενοχλεί κάποιους.

Θυμίζουμε ότι χθες δικυκλιστής ακολούθησε το όχημα του Γιάννη Στρατάκη, εξυβρίζοντας τόσο αυτόν, όσο και τον πολιτικό και επαγγελματικό του χώρο. Όταν σταμάτησαν σε φανάρι, ο δικυκλιστής άφησε το μηχανάκι του και άρχισε να χτυπά τα τζάμια του αυτοκινήτου, εκτοξεύοντας ύβρεις και απειλές, όπως «θα πεθάνετε αλήτες». Εντέλει, ο δικυκλιστής έσπασε το τζάμι του συνοδηγού, τραυματίζοντας – ευτυχώς ελαφρά – τον Στρατάκη στο χέρι και έφυγε με ταχύτητα στα στενά της Κηφισιάς.