ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

Στις 5 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ


Mε την προεκλογική περίοδο να έχει άτυπα ξεκινήσει και τα κόμματα να «ακονίζουν τα ξίφη τους» με φόντο την υπόθεση των υποκλοπών, η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να έχει σταθεροποιηθεί στις 5 μονάδες.
Πιο συγκεκριμένα, στην τελευταία μέτρηση ανίχνευσης πολιτικών στάσεων και εκλογικής συμπεριφοράς της Prorata η πρόθεση ψήφου προς τη Νέα Δημοκρατία καταγράφεται στο 30%, προς τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο 25%, ενώ προς το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο 10.5%.
Η εκλογική επιρροή του ΚΚΕ ανιχνεύεται στο 4.5%, της Ελληνικής Λύσης στο 4% και του ΜεΡΑ25 στο 2.5%.
Σύμφωνα με τις προσλήψεις της κοινής γνώμης, το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα σήμερα παραμένει και σε αυτή την πανελλαδική μέτρηση η ακρίβεια, ενώ στη σχετική λίστα ακολουθούν τα εθνικά θέματα, τα ζητήματα μισθών και συνθηκών εργασίας, τα θέματα διαφθοράς και διαφάνειας, οι παρακολουθήσεις – υποκλοπές και τα θέματα δημόσιας ασφάλειας και εγκληματικότητας.
Παράλληλα, περισσότεροι από 6 στους 10 αξιολογούν τη σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας αλλά και την προσωπική οικονομική τους κατάσταση σίγουρα ή μάλλον αρνητικά.
- περισσότερα στο tovima ΕΔΩ