ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

Εχουν ξεπεράσει τους 100 οι παρακολουθούμενοι


Νέα λίστα με 33 ονόματα θύματα των υποκλοπών δημοσίευσε η εφημερίδα «Documento», ανάμεσα στους οποίους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου, η υπουργός Ν. Κεραμέως, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλης Καραμαλάκης, ακόμα και η εισαγγελέας της ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου, αλλά και άλλα στελέχη της υπηρεσίας. Επιπλέον η «Καθημερινή της Κυριακής» επικαλείται πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες οι εισαγγελικές αρχές εμφανίζονται βέβαιες για στοιχειοθέτηση παράνομων παρακολουθήσεων.
Τη νέα λίστα -την τρίτη κατά σειρά- ατόμων που φέρονται να υπήρξαν θύματα παρακολούθησης μέσω του λογισμικού Predator δημοσίευσε, χθες, η εφημερίδα Documento. Η λίστα περιλάμβανε 33 ονόματα και πλέον οι παρακολουθούμενοι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, έχουν ξεπεράσει τους 100. Υπενθυμίζεται ότι δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», πριν από λίγο καιρό, έκανε λόγο για μια λίστα με 106 παρακολουθούμενους. Την ίδια ώρα, η εφημερίδα ανέδειξε και τα ψηφιακά ίχνη που αφήνει πίσω του το κακόβουλο λογισμικό, από τα οποία προκύπτουν ερωτηματικά για τις αρχές και για τη δραστηριοποίησή τους απέναντί του.
Από την πλευρά της, η εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής» επικαλείται πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες οι εισαγγελικές αρχές που διενεργούν τις έρευνες για τις παρακολουθήσεις εμφανίζονται βέβαιες για στοιχειοθέτηση παρανόμων παρακολουθήσεων και αναζητούν ευρήματα για τις πτυχές της υπόθεσης, προκειμένου να στηριχθούν, αν καταστεί δυνατόν, καταγγελίες για παρακολουθήσεις τόσο από την ΕΥΠ όσο και από το Predator.
- απόσπασμα από κείμενο του Δημήτρη Τερζή στην ΕφΣυν (ολόκληρο ΕΔΩ)