ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022

«Τελικά, ήμουν κι εγώ στη λίστα»


Αρθρο θύματος παρακολούθησης στην «Καθημερινή» 


Άρθρο ενός εκ των θυμάτων του σκανδάλου των υποκλοπών φιλοξενεί το κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας «Καθημερινή». Πρόκειται για την Άρτεμι Σήφορντ, πρώην μάνατζερ πολιτικής κυβερνοασφάλειας για το Facebook στην Ελλάδα, η οποία είχε δει το όνομά της στη λίστα των υπό παρακολούθηση προσώπων που είχε δημοσιεύσει το περασμένο Σαββατοκύριακο η εφημερίδα Documento.
Στην περίπτωση της δικής της παρακολούθησης αλλά και σε εκείνη της Ροσσάνας Μόρτογλου, επικεφαλής του ομίλου Libra στην Ελλάδα, έκανε ειδική αναφορά ο δημοσιογράφος, Τάσος Τέλλογλου σχολιάζοντας στο twitter:
«Αν οι κυρίες Μόρτογλου της libra και Σήφορντ της facebook παρακολουθούνταν με predator που δεν έχω λόγους να αμφιβάλλω ότι έτσι έγινε, καλά ξεμπερδέματα στις ελληνικής αρχές με το fbi. #Documento».
Από τη μεριά της, η Άρτεμις Σήφορντ στο άρθρο της με τίτλο «Τελικά, ήμουν κι εγώ στη λίστα», επισημαίνει: «Το Predator δεν είναι μόνο σύστημα παρακολούθησης κλήσεων, αλλά δίνει έλεγχο στην κάμερα και το μικρόφωνο – δηλαδή δυνατότητα ηχογράφησης, λήψης βίντεο και φωτογραφιών, ακόμη και των πιο ιδιωτικών και προσωπικών στιγμών ενός θύματος. H παραβίαση της ιδιωτικότητάς του είναι τεράστια...».