ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022

Ο Ανδρουλάκης ψάχνει χώρο στα κανάλια


Στην Χαριλάου Τρικούπη καταγράφουν καθημερινά την τηλεοπτική παρουσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και το συμπέρασμά τους είναι ότι αδικούνται. Λιγότερο ως προς τη συμμετοχή στελεχών του κόμματος σε συζητήσεις και περισσότερο ως προς την παρουσίαση της καθημερινής δραστηριότητας του Νίκου Ανδρουλάκη και των θέσεων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

΄Ισως αυτή είναι η εξήγηση για την αξιοποίηση προσώπων με αναγνωρισιμότητα και τηλεοπτική εμπειρία στους τομείς του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. ΄Οπως ανακοινώθηκε, ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου αναλαμβάνει αναπληρωτής γραμματέας του τομέα Πολιτικής Προστασίας, η παρουσιάστρια Κατερίνα Λάσπα αναλαμβάνει τον τομέα του Εθελοντισμού, ενώ ο Θανάσης Κατερινόπουλους, ο δημοφιλής συνταξιούχος ταξίαρχος της Ελληνικής Αστυνομίας, καλεσμένος συχνά της Αγγ. Νικολούλη, ανέλαβε αναπληρωτής γραμματέας Προστασίας του Πολίτη.

Κατά τα άλλα οι επιλογές προσώπων για τους διάφορους τομείς δείχνουν διάθεση συσπείρωσης, καθώς εκπροσωπούνται όλες οι τάσεις του κόμματος, ενσωμάτωσης συνεργατών του προέδρου όπως οι δικηγόροι του, ανάδειξης αριστείας, καθώς αναλαμβάνουν χαρτοφυλάκια νέα πρόσωπα με γερά βιογραφικά.

Είναι αυτονόητο ότι, αν οι αναγνωρίσιμοι ενταχθούν και στα ψηφοδέλτια, αυτό θα προκαλέσει ενόχληση σε όσους από τους παλιούς έχουν ανασφάλεια για τη διεκδίκηση της επανεκλογής τους ή της εκλογής τους για πρώτη φορά.

Ο ανταγωνισμός μεταξύ υποψηφίων θα είναι μεγάλος. Αφενός γιατί θα κατέβουν πρόσωπα του κύκλου του Ν. Ανδρουλάκη που μέχρι τώρα δεν είχαν πιθανότητες να εκλεγούν, αφετέρου γιατί λόγω της διαφαινόμενης αύξησης του εκλογικού ποσοστού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ενδιαφέρονται περισσότεροι -που δεν είναι σήμερα ενεργοί στο κόμμα- να πολιτευτούν.
Η σύνθεση της επόμενης κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα έχει μεγάλη σημασία όχι μόνο γιατί θα είναι η πρώη επί ηγεσίας Ανδρουλάκη αλλά και γιατί θα κληθεί να πάρει θέση σε σχέση με τις μετεκλογικές συνεργασίες.

Για την ώρα, τα μηνύματα είναι μπερδεμένα. Ο Ν. Ανδρουλάκης συγκρούστηκε μετωπικά με τον Κ. Μητσοτάκη για τις υποκλοπές αλλά στη συνέχεια χαμήλωσε τους τόνους, ενώ ο Ν. Παπανδρέου που θα τον διαδεχθεί στην ευρωβουλή εγκωμίασε το καλάθι του νοικοκυριού ενθουσιάζοντας τον Αδ. Γεωργιάδη.
Την ίδια ώρα, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ υπερψήφισε μαζί με τη ΝΔ το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, αλλά μέχρι στιγμής τοποθετείται αρνητικά σε σχέση με το ν/σ για το ΕΣΥ.
Οπως όλα δείχνουν, μέχρι τις εκλογές το στίγμα των προθέσεων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τις μετεκλογικές συνεργασίες δεν πρόκειται να ξεκαθαρίσει.

Θ. Καραγιαννίδης / ΤVXS