ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

H κάλπη του... κουραμπιέ


Σε κόκκινο προεκλογικό συναγερμό έθεσε το κόμμα ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη χθεσινή κοινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου και της Επιτροπής Πολιτικού Σχεδιασμού, εκτιμώντας ότι τα αδιέξοδα που έχουν διαμορφωθεί μπορεί να ωθήσουν τον κ. Μητσοτάκη σε πρόωρες εκλογές ακόμα και μέσα στον παγωμένο Γενάρη.
Το μήνυμα που έστειλε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ήταν σαφές και διττό: Άμεσα επίσπευση της παρουσίασης των ψηφοδελτίων και των νέων προσώπων, καθώς και του προγράμματος διότι το ενδεχόμενο για «εκλογές του κουραμπιέ», δηλαδή πρόωρες κάλπες ακόμα και λίγες μέρες μετά την αλλαγή του χρόνου, είναι πλέον πιθανό στο σχεδιασμό Μητσοτάκη.
Πίσω από το ενδεχόμενο «κάλπης του κουραμπιέ» η ηγεσία της Κουμουνδούρου βλέπει την ασφυκτική πίεση που διαμορφώνεται από τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών, το οποίο αυξάνει με γεωμετρική πρόοδο την κυβερνητική φθορά από τη σοβούσα κρίση ακρίβειας και τα φαινόμενα τύπου «Πάτση». Η φθορά στην οποία υπόκειται κάθε μέρα που περνά ο κ. Μητσοτάκης δημιουργεί συνθήκες κατάρρευσης σημειώνει αναλυτής της Κουμουνδούρου με ενδελεχή εικόνα των πραγματικών δημοσκοπικών δεδομένων.
Ακριβώς σε αυτήν την τακτική του σκληρού πρέσινγκ εντάσσεται και η πέμπτη κατά σειρά επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε χθες ο κ. Τσίπρας για τις νέες αποκαλύψεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών, καλώντας τον κ. Μητσοτάκη να διαψεύσει εάν μπορεί ότι είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση μεταξύ άλλων μέχρι και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, η εισαγγελέας της ΕΥΠ αλλά και ο οικονομικός εισαγγελέας που αρχειοθέτησε τα «αδιευκρίνιστα» των Γεωργιάδη και Αβραμόπουλου για τη Novartis.
Από την Κουμουνδούρου, μετά και τις τέσσερις αλλεπάλληλες αρνήσεις του κ. Μητσοτάκη να απαντήσει στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, επισημαίνουν πως δεν έχει ξαναϋπάρξει στο παρελθόν αντίστοιχη απαξίωση του Κοινοβουλίου, με τον κ. Τσίπρα να σημειώνει πως «κρύβεται γιατί είναι ένοχος και δεν έχει τι να απαντήσει, ενώ ταυτόχρονα σχεδιάζει τη διαφυγή του μέσω προκήρυξης εκλογών πριν αρχίσει να κλείνει ασφυκτικά ο κλοιός των αποκαλύψεων». - από το ieidiseis