ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 8 Απριλίου 2022

Oνόματα στη δημοσιότητα...


Ή έχεις σωματείο ή δεν έχεις...

Γράφω εγώ στο τουίτερ, στις 4 του μηνός: «Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στην ΕΣΗΕΑ, που αποφάσισε να γράψει εκεί που δεν πιάνει μελάνι την μεθαυριανή απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και να προχωρήσει σε μια απλή τετράωρη στάση εργασίας».
Τουιτάρει την άλλη μέρα ο συνάδελφος Δημήτρης Κανελλόπουλος από το e-tetradio:
«Σωστή η απόφαση για στάση. Αν αποφάσιζαν 24ωρη πάλι, όπως κάθε φορά, θα απεργούσαν μόνο συγκεκριμένα, ελάχιστα, ΜΜΕ και η μεγάλη πλειοψηφία θα δούλευε κανονικά. Με τον ΣΚΑΪ πρώτο. Αν δεν μπορούν τα σωματεία να περιφρουρήσουν την απεργία, ας μην την κάνουμε».
Με κάνει και μένσιο, γι’ αυτό που είχα γράψει περί τετράωρης στάσης.
Απαντώ εγώ:
«Δημήτρη σ' αγαπάω, αλλά δεν γίνεται έτσι. Αν δεν μπορούν τα σωματεία να περιφρουρήσουν την απεργία, ας μην έχουμε σωματεία καλύτερα...»
Μου γράφει ο Δημήτρης:
«Σωστό κι αυτό».
Έτσι είναι παιδιά, αλήθειες να λέμε και να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Ή έχεις σωματείο ή δεν έχεις. Ή αστράφτει και βροντάει ή νιαουρίζει σαν το γατάκι των σαράντα ημερών. Ή τα αγχώνουμε τα αφεντικά ή μας αγχώνουν αυτά. Και λυπούμαι πάρα πολύ, μπορεί να τρέχει το θέμα Πάτρα και να έχει μπει στις ζωές όλων μας αυτή η Πισπιρίγκου, αλλά μπορούσαν να πάρουν ρεπό μια μερούλα για να ασχοληθούμε και με το μέλλον της χώρας επί το συνολικότερον. Μια μερούλα…
Τουλάχιστον μάθαμε από την ΕΣΗΕΑ ότι κάποιοι εκ των συναδέλφων και των συναδελφισσών που την γράψανε την τετράωρη στάση εργασίας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους θα απασχολήσουν λίαν συντόμως το Πειθαρχικό. Δόθηκαν μάλιστα και κάποια ονόματα στη δημοσιότητα, το οποίο εκ μέρους της Ένωσης είναι μάλλον έξυπνη τακτική.
Όπως διόλου χαζό δεν ήταν που ονοματίστηκε συνάδελφος, μη μέλος της ΕΣΗΕΑ, που κι αυτός παρίστανε ότι δεν υπήρχε απεργία. Ας τον κρίνουν οι δημοσιογράφοι και το φιλοθεάμον κοινό, που αυτές τις μέρες δεν διάκειται και πολύ φιλικά απέναντι στον κλάδο!

Χρήστος Ξανθάκης