ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 4 Απριλίου 2022

Πίσω από την κουρτίνα...


ΕΥΡΩΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

«Η Ρωσία μπορεί να κερδίζει τον πόλεμο των όπλων. Αλλά η Ουκρανία κερδίζει τον πόλεμο της πληροφορίας. Αυτό είναι το κλειδί για να λάβουν την υποστήριξη και τη συμπάθεια των συμμάχων».Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον Σον Μακ Φέιτ, ανώτερο στέλεχος της ευρωατλαντικής «δεξαμενής σκέψης» «Atlantic Council», που μίλησε πριν από λίγες μέρες στην «Washington Post» για την επιτυχία της ουκρανικής κυβέρνησης στον πόλεμο της πληροφορίας.
Η εκστρατεία αυτή βασίζεται σε μια καλοκουρδισμένη μηχανή προπαγάνδας, στην οποία συμμετέχουν - πέρα από επιτελεία ιμπεριαλιστικών κρατών και οργανισμών - πάνω από 150 εταιρείες δημόσιων σχέσεων και επικοινωνίας, οι οποίες συνεργάζονται με το ΥΠΕΞ της Ουκρανίας, προκειμένου το ευρωατλαντικό αφήγημα να επικρατήσει στη σφαίρα της πληροφορίας.
Μάλιστα, είναι τόσο «επιτυχημένη», που όπως σημειώνει η «Washington Post», διάφοροι Δυτικοί αξιωματούχοι αναφέρουν ότι «αν και δεν μπορούν να επαληθεύσουν ανεξάρτητα πολλές από τις πληροφορίες που δίνει το Κίεβο σχετικά με την εξελισσόμενη κατάσταση στο πεδίο της μάχης, συμπεριλαμβανομένων των αριθμών των θυμάτων και για τις δύο πλευρές, αναγνωρίζουν την εξαιρετικά αποτελεσματική στρατηγική επικοινωνίας του».
- απόσπασμα από εκτενές ρεπορτάζ στον "Ριζοσπάστη" (ολόκληρο ΕΔΩ)