ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 7 Απριλίου 2022

Τα λάθη πληρώνονται...


Πως λέει η διαφήμιση για τους καφέδες, ρε φίλε; Α μάλιστα, το θυμήθηκα, μονοποικιλιακό το ρόφημα, δεν υπάρχει σύγκριση καμία με την απόλαυση που σου προσφέρει! Και κατά κάποιο περίεργο τρόπο ισχύει και για την τηλεόραση, στη φετινή σαιζόν τουλάχιστον.
Βλέπε την περίπτωση του OPEN με τη ρώσικη εισβολή στην Ουκρανία και την περίπτωση του Mega με τα γεγονότα της Πάτρας και τη Ρούλα Πισπιρίγκου. Χάλασε κόσμο το κανάλι του Ιβάν Σαββίδη με την κάλυψη της αιματοχυσίας, χαλάει κόσμο το κανάλι του Βαγγέλη Μαρινάκη με την κάλυψη των παιδικών θανάτων.
Το λένε και τα νούμερα της Nielsen για την εβδομάδα από τις 28 Μαρτίου ως τις 4 Απριλίου, όπου το Mega δεν πάει απλώς καλά αλλά παίρνει όλο το χαρτί. Με Ευαγγελάτο, με Νικολούλη, με δελτίο αιδήσεων να παίζουν Πάτρα ανηλεώς και να αιχμαλωτίζουν τους τηλεθεατές στις οθόνες. Και κάπως έτσι προκύπτει μέσο όρος εβδομάδας 15,5 %, παρακαλώ, με κολοσσιαία για τα τηλεοπτικά μέτρα άνοδο της τάξης του +2,1 %.
Μ’ αυτά και μ’ αυτά πήγε χαμένη η εποποιία του Survivor, που έφερε μεν άνοδο +0,5 % στον ΣΚΑΪ, αλλά δεν κατάφερε τίποτε παραπάνω από το να τον κρατήσει στη δεύτερη θέση. Το αυτό και η άνοδος +0,4 % του Alpha (βλέπε Σασμός), που τον βοήθησε να περάσει στην τρίτη θέση με 12,4 %, αλλά πέραν τούτου ουδέν.
Όσο για τον δόλιο τον Antenna, με μια σειρά από άστοχες επιλογές προγράμματος έχασε 0,3 % και έπεσε στο 11,8 % και στην τέταρτη θέση. Τα λάθη πληρώνονται και τα τούρκικα σήριαλ δεν φέρνουν πάντα την ευτυχία…
Από εκεί και πέρα, βράχος το Star στην πέμπτη θέση και στα κυβικά του με 11,3 %, ενώ η ΕΡΤ1 πέρασε έκτη με 5,2 % μέσο όρο και πτώση 0,3 %, πάνω από το αποκαμωμένο πλέον OPEN που τσαλαβουτάει στην έβδομη θέση με 5,2 % και πτώση -1 %.
Μια υπενθύμιση ότι το μονοποικιλιακόν του προγράμματος φέρνει την επιτυχία, αλλά η επιτυχία μπορεί να είναι εφήμερη…

Χρήστος Ξανθάκης
medioΠΙΛΑΦΟ / Νewpost