ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

Το ΚΚΕ καταγγέλλει απρόκλητη επίθεση από την ΕΛ.ΑΣ. και αδικαιολόγητες συλλήψεις 8 διαδηλωτών


Το ΚΚΕ καταγγέλλει «απρόκλητη και βίαιη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων σε βάρος της απεργιακής κινητοποίησης στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου έχει καταπλεύσει ΝΑΤΟϊκό πλοίο, με στρατιωτικό εξοπλισμό και με σκοπό αυτό να φτάσει στην Αν. Ευρώπη»
Όπως επίσης αναφέρει σε ανακοίνωσή του:
«Την επίθεση ακολούθησαν οι αδικαιολόγητες συλλήψεις 8 διαδηλωτών, ανάμεσά τους δύο μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, με το σοβαρό τραυματισμό τους ενός, ο οποίος και νοσηλεύεται, αλλά και ενός μέλους του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ. Ενώ ακόμα απαράδεκτη επίθεση δέχτηκε ο δημοσιογράφος του Ριζοσπάστη και μέλος της ΕΣΗΕΜΘ.
Η επιδίωξη της κυβέρνησης να περάσει “δια πυρός και σιδήρου” την πολιτική της κλιμακούμενης εμπλοκής της χώρας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ, με την καταστολή των δίκαιων κινητοποιήσεων, πρέπει να βρει απέναντί της την ευρύτερη λαϊκή καταδίκη.
Το ΚΚΕ απαιτεί από την κυβέρνηση, η οποία φέρει την ακέραια ευθύνη για αυτά τα απαράδεκτα γεγονότα, να αφεθούν αμέσως ελεύθεροι οι συλληφθέντες, αίτημα που με έντονο διάβημα διαμαρτυρίας εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος Θ. Παφίλης προς τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον υπουργό Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκη».