ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 4 Απριλίου 2022

Διαμαρτυρία έξω από το στούντιο του Πρώτου Προγράμματος από ανθρώπους της ΕΡΤ


Τι απαντά ο δημοσιογράφος των "Νέων" Ηλίας Κανέλλης

Γέμισε ο διάδρομος έξω από τα στούντιο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας με κόσμο της ΕΡΤ που διαμαρτυρόταν για την εκπομπή του Χρήστου Μιχαηλίδη στο Πρώτο Πρόγραμμα. Διαμαρτυρόταν επειδή θα έβγαινε στον αέρα ο δημοσιογράφος των ΝΕΩΝ Ηλίας Κανέλλης o οποίος, πριν λίγες εβδομάδες πιεξύβρισε τον δημοσιογράφο του Πρώτου, Θωμά Σίδερη. «Και βρίζει τον σταθμό και του δίνουμε βήμα» έλεγαν οι συγκεντρωμένοι στην παράσταση διαμαρτυρίας.
Εμφανίστηκε και ο διευθυντής του Πρώτου Προγράμματος Αρης Τόλιος, για πολλούς ο κατεξοχήν υπεύθυνος όσων συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο ενημερωτικό ραδιόφωνο της ΕΡΤ. Δύο καταγγελίες εναντίον του μέσα σε μία εβδομάδα για λογοκρισία, προληπτικό έλεγχο και άσκηση ψυχολογικής βίας δεν είναι λίγο, έτσι;
Και όλα αυτά για ένα ραδιόφωνο του 1% σε ακροαματικότητα. Αστείο από μόνο του...
Ο Ηλίας Κανέλλης έγραψε τη δική του εκδοχή στο facebook (πέρυσι δούλευε για την ΕΡΤ πάντως, στην εκπομπή της Ολγας Τρέμη, δεν ξέρουμε αν τότε ήταν ευτυχής και τώρα δεν είναι πια):
Μικρή σημερινή πινελιά από την ΕΡΤ, όπου ήμουν καλεσμένος (τηλεφωνικά) στη ραδιοφωνική εκπομπή ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ του Χρήστου Μιχαηλίδη: έξω από το στούντιο, ήταν συγκεντρωμένοι διάφοροι, εκ της ΠΟΣΠΕΡΤ ορμώμενοι αλλά όχι μόνο, που ζητούσαν να με κόψουν. Ζητούσαν δηλαδή από δημοσιογράφους να με λογοκρίνουν! Προς τιμήν του, ο δημοσιογράφος ούτε που το διανοήθηκε να υποχωρήσει στους λογοκριτές. Επίσης προς τιμήν τους, μαθαίνω ότι μόνο δύο εξαιρετικοί συνάδελφοι τους αποδοκίμασαν. Συμπαρίσταμαι σε όσους υφίστανται την τρομοκρατία της κοινοτοπίας των διαδόχων του Καλφαγιάννη (διευθυντές και δημοσιογράφους που δεν συντάσσονται με τον πολτό). Αισθάνομαι ευτυχής που δεν έχω ανάγκη να δουλέψω για να ζήσω στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

- από το e-tetradio