ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 8 Απριλίου 2022

Πόσα φύλλα έχασε το αντιπολεμικό αθλητικό πρωτοσέλιδο


Στις 29 Μαρτίου ο Σωτήρης Πουλόπουλος, ο εκδότης και διευθυντής τού Κόκκινου Πρωταθλητή, έκανε κάτι τολμηρό για αθλητική εφημερίδα. Και εννοούμε τολμηρό για την αρνητική επίδραση που μπορούσε να είχε στην κυκλοφορία του αυτή η πρωτοβουλία. Άφησε στην άκρη το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, τον Ολυμπιακό και έκανε ένα αμιγώς αντιπολεμικό πρωτοσέλιδο –μια κραυγή για την τραγωδία που εκτυλίσσεται στην Ουκρανία.
Η πρώτη σελίδα της εφημερίδα του ήταν αφιερωμένη στην αποδοκιμασία του πολέμου –με πολύ έντονο τρόπο και με προσωπική συναισθηματική φόρτιση. «Δεν έχω άλλα δάκρυα, στέρεψαν, για ποιο λόγο χάνονται ζωές;» αναρωτήθηκε στο άρθρο του που δημοσιεύτηκε στην πρώτη σελίδα. «Ντρέπομαι μέρες τώρα, για τη συμπεριφορά των ελληνικών εφημερίδων (…) ντρέπομαι που είμαι δημοσιογράφος» σημείωνε.
Η έκδοση αυτή του Κόκκινου Πρωταθλητή πώλησε τα λιγότερα φύλλα μετά από την έκδοση της 7ης Μαρτίου, οπότε λόγω Καθαράς Δευτέρας όλες οι αθλητικές εφημερίδες είχαν κάθετη πτώση. Ο ίδιος ο Κ.Π. έπεσε κατά 34% σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη Δευτέρα και συνολικά οι τέσσερις αθλητικές εφημερίδες των οποίων ανακοινώνονται οι κυκλοφορίες είχαν πτώση 28%.
Στην έκδοση της Τρίτης, 29 Μαρτίου, με τίτλο «Σταματήστε τον πόλεμο» και τη φωτογραφία ενός παιδιού, ο Κόκκινος Πρωταθλητής ήταν η μοναδική αθλητική εφημερίδα που είχε πτώση συγκριτικά με την αμέσως προηγούμενη Τρίτη, ενώ οι άλλες σημείωσαν άνοδο. Έχασε 90 φύλλα καθώς πώλησε 1.620 έναντι 1.710 της Τρίτης, 22 Μαρτίου. Αντίθετα, το Φως των Σπορ ανέβηκε 30 φύλλα (πωλήσεις 1.970, άνοδος 2%), η Sport Day 50 (1.820, άνοδος 3%) και η Ώρα των Σπορ επίσης 50 (780, άνοδος 7%), ενώ η κυκλοφορία της Live Sport δεν ανακοινώνεται.