ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 7 Απριλίου 2022

Η Ελλάδα είναι μια κομμουνιστική χώρα!..


 O Πορτοσάλτε υπεραμύνθηκε του δικαιώματος στην… απεργοσπασία

Την άποψη ότι στην Ελλάδα έχουμε… κομμουνισμό επανέλαβε ο Άρης Πορτοσάλτε με αφορμή το θέμα με συναυλία του Λεωνίδα Καβάκου στο Μέγαρο Μουσικής και την άρνηση της Κρατικής Ορχήστρας και της Συμφωνικής της ΕΡΤ να συμμετάσχουν.
«Επειδή το λέω συνήθως αλλά δεν είναι θεωρία. Η Ελλάδα είναι μια κομμουνιστική χώρα. Αποδεικνύεται πολύ εύκολα», είπε αρχικά ο Άρης Πορτοσάλτε.
Και πρόσθεσε:
«Ένα ακόμη παράδειγμα γιατί είναι κομμουνιστική χώρα. Λέει ο κύριος Καρυτινός σήμερα στην Καθημερινή σε μα πολύ ωραία συνέντευξη: “Κοιτάξτε να δείτε ως καλλιτεχνικός διευθυντής διαμορφώνω το πρόγραμμα μόνος μου από την αρχή μέχρι τέλους. Όμως η συγκεκριμένη συναυλία με τον Καβάκο για την Ουκρανία δεν ήταν μέρος του προγράμματος, αλλά αποτελεί μια έκτακτη περίσταση. Νόμος προβλέπει ότι χρειάζεται η έγκριση του συλλόγου”» διάβασε το απόσπασμα ο Άρης Πορτοσάλτε.

Σχολιάζοντας ο Πορτοσάλτε «Ακούστε τώρα, εδώ είναι ο κομμουνισμός!» συνέχισε:
«Σε αυτή την περίπτωση δηλαδή ένα κόμμα, μια κυβέρνηση, είτε ΠΑΣΟΚ είτε Νέα Δημοκρατία έφερε έναν νόμο που λέει ότι ο συνδικαλιστής έχει άποψη. Και το φέρνει σε ψηφοφορία… Ποια είναι η έγκριση του Συλλόγου; Ο συνδικαλισμός χρειάζεται για να προωθεί τα θέματα των εργαζομένων, αν δεν πληρώνονται σωστά, αν κάποιος πληρώνεται λιγότερο, αν έχουν υγειονομική περίθαλψη, αν τους καταπιέζει ο εργοδότης, αν τους καταπιέζει ο καλλιτεχνικός διευθυντής. Εκεί βεβαίως χρειάζεται ο συνδικαλισμός. Ο συνδικαλισμός πού χρειάζεται ως ιδεολογική άποψη για το αν θα γίνει μια συναυλία;» 
«Ψήφισαν δηλαδή και επειδή ήταν περισσότεροι δεν θα γίνει η συναυλία…» είπε σε έντονο ύφος ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ.

«Δεν ήθελα να απεργήσω, δεν είμαι παρακολούθημα της ΓΣΕΕ»

Στη συνέχεια υπεραμύνθηκε του δικαιώματος στην… απεργοσπασία, η οποία και οδήγησε στην διαγραφή του από την ΕΣΗΕΑ. Όπως είπε:
«Αντίστοιχο είναι και το Σωματείο που με διέγραψε. Όταν γραφόμασταν στην ΕΣΗΕΑ έλεγε ότι επαφιόμαστε στις αποφάσεις του ΔΣ για το πότε θα απεργούμε. Και μας απειλούσαν ότι δεν θα έχουμε υγειονομική περίθαλψη αν μας διέγραφε η Ένωση κι αυτό το ζήσαμε επί χρόνια. Αυτό δεν έγινε γιατί ήρθε ένας νόμος και τα διαχώρισε. Στην απεργία για την οποία με διέγραψαν, ήταν μια απεργία της ΓΣΕΕ που δεν είχε καμία σχέση με το επάγγελμά μας. Δεν ήταν μια απεργία που έγινε γιατί η εργοδοσία μας δημιουργούσε ένα πρόβλημα και άρα εγώ δεν απήργησα άρα πήγα με την εργοδοσία, θα το καταλάβαινα. Ήταν μια απεργία στην οποία δεν ήθελα να απεργήσω γιατί εγώ δεν είμαι παρακολούθημα της ΓΣΕΕ, αλλά το σωματείο επειδή αποφάσισε εν συνόλω, επειδή υπάρχει στο καταστατικο (με διέγραψε)… Ε, αυτό είναι κομμουνισμός…!»