ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 8 Απριλίου 2022

Σφοδρή σύγκρουση Παυλάκη με Πορτοσάλτε - Γιατί έγινε έξαλλος ο ερευνητής γιατρός


Απρόοπτη σύγκρουση προέκυψε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ όπου συμμετείχαν ο γιατρός ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης και ο Άρης Πορτοσάλτε, με αφορμή την δεινή επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα, ενόψει και της εορταστικής περιόδου του Πάσχα.
Ο κ. Παυλάκης εξηγούσε εκ νέου ότι η επιστήμη δεν είναι κοντά σε δημιουργία εμβολίου ικανού να παρέχει μεγάλης διάρκειας ανοσία από τον κορωνοϊό, όταν ο κ. Πορτοσάλτε τον διέκοψε ρωτώντας αν πρέπει να επεκταθεί ο εμβολιασμός με 4η δόση και στους άνω των άνω των 50 (από άνω των 60 που ανακοινώθηκε).
Ο κ. Παυλάκης εκτίμησε ότι «θα εξαρτηθεί από το πόσο η ελληνική κοινωνία θα τηρήσει τα μέτρα. Το βλέπω πολύ χλωμό, δυστυχώς» και θύμισε στον κ. Πορτοσάλτε ότι προ μηνών του έλεγε να μην υποστηρίζει ότι οι θάνατοι οφείλονται στους ανεμβολίαστους, «γιατί όλο και περισσότεροι θα είναι εμβολιασμένοι ... έχετε κι εσείς ευθύνη, στα ΜΜΕ ... με τα εμβόλια κ. Πορτοσάλτε επιμένατε για μήνες ότι έχουμε τα εμβόλια, να πάμε να κόψουμε το λαιμό τους όσοι δεν τα κάνουν».
Ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ εξερράγη και κατέληξε σε ένα παράδοξο επιχείρημα περί «μισού κοινοβουλίου που είναι με τον Πούτιν»!
Ο κ. Παυλάκης ενόψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα προέτρεψε: «Προστατευτείτε! Έρχεται το Πάσχα, φοβάμαι για έξαρση ... γιατί θα έχουμε άνοδο κρουσμάτων και θανάτων. Δεν θέλουμε να πάμε στο καλοκαίρι με νεκρούς»
Νωρίτερα, ο ίδιος είπε ότι «με χαρά βλέπω ότι ξεπερνιέται η λογική του "τι γίνεται, θα κάνουμε εμβόλιο κάθε τόσο;", τώρα οι ειδικοί λένε "αυτοί που έχουν πρόβλημα, 4η δόση - και στο μέλλον και άλλες» είπε ο κ. Παυλάκης, «αυτό είναι το πρώτο μήνυμα». Απέρριψε εξάλλου τις αιτιάσεις για την μικρή χρονική διάρκεια της παρεχόμενης ανοσίας από κάποιους που δεν εμβολιάζονται περιμένοντας ένα πιο αποτελεσματικό εμβόλιο. «Εγώ φάει μεγάλο κομμάτι της ζωής μου να βρούμε εμβόλιο κατά του AIDS-HIV και δεν υπάρχει. Αν δεν βρεθεί, τι θα γίνει; Θα κάτσουμε να πεθάνουμε;», είπε χαρακτηριστικά.
«Δεν είμαστε κοντά» στο να βρεθεί, προειδοποίησε ο ίδιος. «Αν κοιτάξετε τους αναπνευστικούς ιούς, στο μόνο που είμαστε τυχεροί είναι στην ιλαρά. Αν η ιλαρά συμπεριφερόταν σαν τον κορωνοϊό, θα είχαμε τεράστια προβλήματα στην κοινωνία μας. Οι περισσότεροι αναπνευστικοί ιοί δεν κάνουν ανοσία κατάλληλη για να σταματήσουν την μόλυνση. Πόσες φορές έχετε πάθει γρίπη ή κοινά κρυολογήματα; Πόσες φορές άλλους κορωνοϊούς. Αμέτρητες στη ζωή μας, οι περισσότεροι».
«Βεβαίως» θα επαναμολυνθούμε ξανά και ξανά, συνέχισε ο κ. Παυλάκης, προτρέποντας να σταματήσουμε να κοιτάμε τα ονόματα. Η Δέλτα και η Όμικρον 2 «είναι άλλοι ιοί, είναι διαφορετικοί ιοί. Πρέπει να το καταλάβει ο πολύς κόσμος ... μέχρι τον Σεπτέμβριο μπορεί να έχουμε άλλες δύο-τρεις επιδημίες ακόμα».
- από το avgi.gr