ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021

Πέθανε ο Μιχάλης Κουρουτός - Hταν επί 24 χρόνια πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ


Eφυγε από τη ζωή, ύστερα από σκληρή μάχη σχεδόν 4 μηνών στην εντατική, ο επί 24 χρόνια πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ) Μιχάλης Κουρουτός. Με μια συγκινητική ανακοίνωση, η ΟΙΕΛΕ αποχαιρέτησε τον Μιχάλη Κουρουτό.
«Πώς να σε συντροφέψω καλέ μου
στον ουρανό που πας,
κουράγιο πού να κλέψω αητέ μου
που δε φτεροκοπάς;

Ο Μιχάλης Κουρουτός, ο Πρόεδρός μας, ο ηγέτης της Ομοσπονδίας μας, ταξιδεύει από το πρωί στο Επέκεινα, μετά από γενναία μάχη σχεδόν 4 μηνών στην εντατική.
Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν τη συντριβή, την οδύνη, τον πόνο όλων μας, των συντρόφων, των συνοδοιπόρων, των συναγωνιστών, των φίλων.
Έφυγε ένας μεγάλος, έφυγε ένας αναντικατάστατος. Έφυγε ένας από τους κορυφαίους συνδικαλιστές της γενιάς του, ένας άνθρωπος που άλλαξε το ρου των πραγμάτων στο χώρο της Παιδείας, που η φωνή του ακουγόταν δυνατή, πέρα από τα στενά όρια του κόσμου της εκπαίδευσης. Ένας άνθρωπος που αγαπούσαν οι φίλοι και σέβονταν οι αντίπαλοι.
Δίνουμε τη δέσμευση ότι θα συνεχίσουμε το δύσβατο, το μοναχικό, τον ωραίο όμως δρόμο που χάραξε. Έναν δρόμο που επιφυλάσσει πολλές πίκρες και λίγες χαρές. Αξίζει όμως αυτός ο σκληρός, συχνά άνισος αγώνας. Αξίζει να πολεμάει κανείς, όπως πολέμησε ο Μιχάλης σε όλη του τη ζωή, για το όνειρο. Για μια καλύτερη εκπαίδευση, για μια πιο δίκαιη κοινωνία, για την αξιοπρέπεια του ιδιωτικού εκπαιδευτικού, για τα δίκαια των εργαζόμενων, για τις νέες γενιές.
Θα είσαι για πάντα στην καρδιά μας, στις ψυχές μας, στη μνήμη μας».
«Καλό ταξίδι Μιχάλη, φίλε και σύντροφε ακριβέ» τονίζει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Φίλης για την απώλεια του Μιχάλη Κουρουτού και εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του και τους συναδέλφους του στην ΟΙΕΛΕ.

Νέος πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ αναδείχθηκε ο πρώην γ.γ. της ΟΙΕΛΕ, Γιώργος Χριστόπουλος, μετά την ολοκλήρωση των αρχαιρεσιών του 38ου Συνεδρίου της ΟΙΕΛΕ και τη συγκρότηση σε σώμα του νέου Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.