ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021

Καρτερός: Έξεστι Μητσοτάκη ασχημονείν


Όχι μόνο λέει ασύστολα ψέματα, αλλά επιτίθεται με κραυγές στους πολιτικούς του αντιπάλους. «Δεν έχω τέτοια ένδειξη. Όχι, δεν έχω, έχετε εσείς; Φέρτε την». Με χιλιάδες νεκρούς, εκατοντάδες να χαροπαλεύουν εκτός ΜΕΘ, τραγική πρωτιά θανάτων και μια μελέτη από μήνες στο συρτάρι του, ζητάει από τον ΣΥΡΙΖΑ ενδείξεις.
Τα παραπάνω αναφέρει σε κείμενό του ο αρθρογράφος της ΑΥΓΗΣ Θανάσης Καρτερός σχολιάζοντας με σκληρή γλώσσα τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τη στάση του πριν και μετά την αποκάλυψη της μελέτης Τσιόδρα - Λύτρα ότι δλδ είναι σχεδόν διπλάσιες (87%) οι πιθανότητες να πεθάνει κάποιος που πάσχει από κορωνοϊό και νοσηλεύεται διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ. 
Ακολουθεί το κείμενο Καρτερού στην Αυγή υπό τον τίτλο «Έξεστι Μητσοτάκη ασχημονείν»:
Αυτός είναι. Έχει στα χέρια του από τον Μάιο τη μελέτη του Τσιόδρα και του Λύτρα. Σχεδόν διπλάσιες (87%) οι πιθανότητες να πεθάνει κάποιος που πάσχει από κορωνοϊό και νοσηλεύεται διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ. Και δηλώνει στη Βουλή πριν από λίγες μέρες, χωρίς καμιά ένδειξη ντροπής ή τύψης, «δεν έχω τέτοια ένδειξη». Δεν έχει τέτοια ένδειξη! Αν αυτό δεν δείχνει πολιτική δειλία έως κυνισμού και προσωπική έφεση στο ψέμα έως αμοραλισμού, τότε όχι μόνο οι ζωές, αλλά και οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους στην κανονικότητα του Μητσοτάκη.
Τέτοιος είναι. Όχι μόνο λέει ασύστολα ψέματα, αλλά επιτίθεται με κραυγές στους πολιτικούς του αντιπάλους. «Δεν έχω τέτοια ένδειξη. Όχι, δεν έχω, έχετε εσείς; Φέρτε την». Με χιλιάδες νεκρούς, εκατοντάδες να χαροπαλεύουν εκτός ΜΕΘ, τραγική πρωτιά θανάτων και μια μελέτη από μήνες στο συρτάρι του, ζητάει από τον ΣΥΡΙΖΑ ενδείξεις. Αν αυτό δεν είναι η πιο ανατριχιαστική ασυνειδησία και η πιο σοκαριστική αφασία, τότε όχι μόνο οι ζωές, αλλά και κάθε υποψία ηθικής έχουν χάσει το νόημά τους στην κανονικότητα του Μητσοτάκη.
Τόσος είναι. Μόλις είδε το φως της δημοσιότητας η μελέτη Τσιόδρα - Λύτρα, έβαλε το μπουλντόγκ που τον εκπροσωπεί να αρχίσει τα γαυγίσματα. Για τον Τσίπρα, ο θεόσταλτος! Που είναι ολετήρας, χυδαίος, ευτελής, άφησε λιγότερες ΜΕΘ επί Μνημονίων, ενώ αυτοί έχουν περισσότερες επί πανδημίας και φταίει και για τους νεκρούς! Για να αποδειχτεί ο πρωθυπουργός που δεν έχει ίχνος από τη σεμνότητα που απαιτεί το δράμα. Ίχνος από την υπευθυνότητα που απαιτεί προσοχή και περίσκεψη για όσα λένε οι επιστήμονες. Πνιγμένος στη δειλία και στο θράσος, απλώς ασχημονεί.
Αλλά, τελικά, έξεστι Μητσοτάκη ασχημονείν. Δεν καθρεφτίζει το άσχημο ποιόν του μόνο το ψέμα για τις «ενδείξεις» θανάτων εκτός ΜΕΘ, που δήθεν δεν είχε. Ούτε μόνο η δειλία να παραδεχτεί ευθύνες για το θανάσιμο κλατάρισμα του ΕΣΥ. Ούτε μόνο η ανέμελη συνείδηση και τα ανέμελα σαββατοκύριακα που επιδεικνύει με τόσες χαμένες ζωές. Αλλά και η σχεδόν φασιστική ετοιμότητά του να βρίσει, να λαϊκίσει, να παροξύνει, να κρυφτεί πίσω από εμπρηστικές λέξεις. Να κάψει το Ράιχσταγκ της αλήθειας και να φορτώσει τον εμπρησμό στον Τσίπρα...