ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021

«Πυρά» Καθημερινής κατά Μαξίμου: Μην πυροβολείτε τον καθηγητή!


Κατά ριπάς χτυπάει σήμερα η Καθημερινή και οι αρθρογράφοι της, την κυβέρνηση για τη μελέτη Τσιόδρ - Λύτρα. Πρέπει η κυβέρνηση, γράφει, «να παραδεχθεί παραλείψεις και αστοχίες, να επιχειρηματολογήσει για τις επιλογές της. Το οφείλει σ’ εκείνους που θα μπορούσαν να είχαν ζήσει». Επίσης γράφει:
 «Οφείλουμε να τους προστατεύσουμε και να πούμε στους πολιτικούς μας, κάθε απόχρωσης, ‘‘μην πυροβολείτε τον καθηγητή!’’».
Ο κ. Τσιόδρας είναι ένα βήμα πριν την παραίτηση και στο Μαξίμου πνέουν μένεα εναντίον του. Το «κάθε απόχρωσης» της Καθημερινής δεν είναι τυχαίο.
Στο Μαξίμου ψάχνουν απεγνωσμένα, χωρίς επιτυχία προς το παρόν, να φορτώσουν σε κάποιον παραλήπτη τη μελέτη Τσιόδρα. Ο Βασίλης Κικίλιας τους διεμήνυσε πως δεν την έλαβε ποτέ και μην τον μπλέξουν. Πανικός.                                                                            (από το twitter του e-tetradio)
Aκολουθεί το κύριο άρθρο της Καθημερινής με τίτλο «Μην πυροβολείτε τον καθηγητή!»:
«Η κοινωνία μας εμπιστεύεται καταξιωμένους ειδικούς, που μπορούν να την ενημερώσουν για περίπλοκα και ευαίσθητα θέματα, χωρίς ταμπού.
Τους αγκαλιάζει όταν τους συναντά στην κακοφωνία και στον κανιβαλισμό της εποχής μας.
Απαιτεί από αυτούς να λένε την αλήθεια, ως επιστήμονες και άνθρωποι που σέβονται τον εαυτό τους.
Η δουλειά τους δεν είναι να κουκουλώνουν τα κακώς κείμενα ούτε όμως και να γίνονται εργαλείο κομματικής εκμετάλλευσης.
Οφείλουμε να τους προστατεύσουμε, λοιπόν, και να πούμε στους πολιτικούς μας, κάθε απόχρωσης “μην πυροβολείτε τον καθηγητή!”».