ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021

Η ΕΣΗΕΑ διέγραψε ένα ακόμη διευθυντή απεργοσπάστη


Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών συνήλθε την Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2021 υπό την προεδρία του προέδρου συν. Ιωάννη Αποστολόπουλου και με την παρουσία των τακτικών μελών συν. Αικατερίνης Δουλγεράκη, Γιώργου Μέρμηγκα, Δήμητρας Γκουντούνα, Γιώργου Γκιώνη, καθώς και της γραμματέως Μαρίας Χριστοφοράτου, προκειμένου να εκδώσει απόφαση επί της από 17.06.21 αυτεπάγγελτης πειθαρχικής δίωξης του Συμβουλίου κατά του συν. Ε. Χ.
ΣΚΕΠΤΙΚΟ
To ΠΠΣ, αφού έλαβε υπόψη τα στοιχεία του φακέλου, αποφαίνεται ως ακολούθως:
Ο εγκαλούμενος συν. Ε. Χ., δεν μετείχε στη διαδικασία και δεν αντέκρουσε τα αποδιδόμενα, ως προς την άρνησή του να συμμετάσχει στην απεργιακή κινητοποίηση της 10.06.21.
Η μακρόχρονη, περισσότερο από σαράντα χρόνια, ισχύς του Καταστατικού της ΕΣΗΕΑ, προφανώς προσδιορίζει απόλυτα την έννοια των υποχρεώσεων κάθε μέλους που με την ελεύθερη βούλησή του, εντάσσεται στους κόλπους του Σωματείου μας. Και βασική υποχρέωση, όπως ορίζεται στο άρθρο 7, παρ. 1, εδ. ιζ’ του Καταστατικού, είναι η τήρηση των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και της Γενικής Συνέλευσης για απεργιακές κινητοποιήσεις.
Δυστυχώς, ορισμένοι συνάδελφοι, όπως και ο εγκαλούμενος, σε πολλές περιπτώσεις διαφοροποιούνται, αρνούμενοι να ακολουθήσουν τους κατά καιρούς απεργιακούς αγώνες του Σωματείου μας, για τη διεκδίκηση ή και την προστασία των δικαιωμάτων του κλάδου. Αντίθετα από την συντριπτική πλειοψηφία των μελών, που ακολουθούν τη συνδικαλιστική τους υποχρέωση. Προφανώς όμως και όσοι ακολουθούν την τακτική της απεργοσπασίας, αποκομίζουν μαζί με όλους ότι εξασφαλίζεται από τις κινητοποιήσεις.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο εγκαλούμενος συνάδελφος έχει διευθυντική θέση με αυξημένη αρμοδιότητα και ευθύνη. Και συνακόλουθα έχει και αυξημένη ευθύνη ως προς την άρνησή του, να ακολουθήσει την απεργιακή κινητοποίηση της Ένωσης, καθώς αναπόφευκτα επηρεάζει και τη στάση των συναδέλφων, που λειτουργούν υπό τις εντολές του.
Εξάλλου, έχει δυστυχώς και πάλι κατά παρελθόν παραβιάσει τη δεοντολογία.
Η στάση του εγκαλούμενου συν. Ε. Χ., κατά την κινητοποίηση στις 10.06.21, όπως αναφέρεται και στο κατηγορητήριο, έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με τη δεοντολογία.
Κατόπιν αυτών, το ΠΠΣ ομόφωνα έκρινε πειθαρχικά ελεγκτέο τον εγκαλούμενο συν. Ε. Χ., για παράβαση του άρθρου 7, παρ. 1, εδ. α’ και ιζ’ του Καταστατικού και άρθρου 4, παρ. α’ του Κώδικα Αρχών Δεοντολογίας.
Ως προς την ποινή, με ψήφους 4 έναντι 1 επιβλήθηκε η προσωρινή διαγραφή 8 μηνών από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ. Η μειοψηφία ήταν υπέρ της επίπληξης με ανάρτηση της απόφασης στους χώρους εργασίας.