ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021

Διαγραφή Κουρουμπλή από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ


Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έθεσε τον Παναγιώτη Κουρουμπλή ο Αλέξης Τσίπρας, μετά το επεισόδιο στη Βουλή. Τη διαγραφή Κουρουμπλή από την Κ.Ο. του κόμματος ανακοίνωσε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.
Μετά το επεισόδιο και το άδειασμα και από τον Πάνο Σκουρλέτη, τον κάλεσε η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Όλγα Γεροβασίλη για εξηγήσεις.
► Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από συζήτηση μισής ώρας, η Όλγα Γεροβασίλη και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής συμφώνησαν ότι ο βουλευτής θα κάνει διορθωτική δήλωση, την οποία όμως δεν έκανε ο τελευταίος, με αποτέλεσμα τη διαγραφή του.
► Ωστόσο, σύμφωνα με το περιβάλλον του κ. Κουρουμπλή, υπήρξαν δύο τηλεφωνικές συνομιλίες (κι όχι διά ζώσης συνάντηση) μεταξύ των Γεροβασίλη-Κουρουμπλή, διάρκειας μόλις πέντε λεπτών η κάθε μία, στις οποίες ο βουλευτής δεν συμφώνησε να κάνει διορθωτική κίνηση.
Το περιστατικό στη Βουλή
Ο τέως, πλέον, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα για τη μελέτη των καθηγητών Σ. Τσιόδρα και Θ. Λύτρα αναφορικά με τις ΜΕΘ, τα οποία «καίνε» το Μαξίμου, είπε από το βήμα της Βουλής απευθυνόμενος τους βουλευτές της κυβέρνησης:
«Τον φίλο μου που χάθηκε, τη μητέρα, τον αδερφό ποιος θα τον φέρει πίσω; Ποιος θα τον απολογηθεί γι’ αυτό; Ντροπή! Αίσχος! Δολοφονήσατε τους ανθρώπους, αυτό κάνατε! Και επιμένετε! Ντροπή σας! Δολοφονήθηκαν χιλιάδες άνθρωποι, αυτή είναι η πραγματικότητα».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, πήρε αποστάσεις από τις δηλώσεις Κουρουμπλή, μιλώντας για «άστοχες και παρεξηγήσιμες» εκφράσεις, ενώ και ο Νίκος Φίλης στη δική του τοποθέτηση είπε ότι οι δηλώσεις του τέως βουλευτή «δεν μας καλύπτουν».
Ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, σε παρέμβασή του, απηύθυνε πρόταση μομφής κατά του Π. Κουρουμπλή, για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά, που συνεπάγεται την περικοπή του ενός τετάρτου της μηνιαίας αποζημίωσής του.

Επίθεση από κυβέρνηση και Κίνημα Αλλαγής

Σχόλια για την απομάκρυνση του Παναγιώτη Κουρουμπλή, που θέτουν στο στόχαστρό τους τον Αλέξη Τσίπρα, έκαναν τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, όσο και το Γραφείο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής
► «Ο κ. Τσίπρας αναγκάστηκε, εκών άκων, να συρθεί στην απόφαση διαγραφής του κ. Κουρουμπλή. Όσα είπε ο κ. Κουρουμπλής δεν συνιστούν μεμονωμένη συμπεριφορά. Είναι η κορυφή του παγόβουνου της ευτελούς και εξαχρειωμένης αντιπολίτευσης που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με εμπνευστή και πρωτεργάτη τον ίδιο τον κ. Τσίπρα», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
► «Η δοκιμασία της κοινωνίας από την πανδημία δεν θα τελειώσει όσο κυριαρχεί η πόλωση και η ακραία δημαγωγία. Στη Βουλή δεν χωρούν ακραίες συμπεριφορές, όπως αυτή του κ. Κουρουμπλή, που σωστά διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει και το Γραφείο Τύπου του ΚΙΝ.ΑΛΛ.«Φοβόμαστε όμως, ότι ο Κουρουμπλής μπορεί να έφυγε, αλλά όσα εξέθρεψε ο κ. Τσίπρας τα προηγούμενα χρόνια, θα τα βρίσκει διαρκώς μπροστά του», καταλήγει.
- από efsyn.gr