ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021

Ξένια Καλογεροπούλου: ξεπερνώντας το σοκ από την ξαφνική απώλεια της όρασής της


Η «χαριτωμένη» των ασπρόμαυρων ελληνικών ταινιών, η θιασάρχης στο «Πόρτα», η Ξένια των παιδικών παραμυθιών και του παιδικού θεάτρου, επιστρέφει και πάλι στο θεατρικό σανίδι, συμμετέχοντας στον «Θείο Βάνια» που σκηνοθετεί ο Δημήτρης Καρατζάς.
Η ηθοποιός Ξένια Καλογεροπούλου είναι η καλεσμένη της Λίνας Νικολακοπούλου και της Αλεξάνδρας Χριστακάκη στην εκπομπή «Με τα πόδια μέχρι την αλήθεια», το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021, στις 18:00, στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7.  
Με θάρρος, πείσμα και δύναμη, ξεπερνώντας το σοκ από την αιφνίδια απώλεια της όρασής της εδώ και δύο χρόνια, βρίσκεται ξανά στη σκηνή. Καταθέτει τα προβλήματα στην δύσκολη πια καθημερινότητά της, την ανάγνωση ξενόγλωσσων βιβλίων μέσω των audio books, την εκμάθηση της γραφής των τυφλών, τη «νέα συνθήκη» να μη βλέπει και να μη γνωρίζει τους ηθοποιούς του θιάσου.
Η Ξένια Καλογεροπούλου μιλά για τη συμφιλίωση που βιώνει όταν αναπολεί τον παράδεισο των παιδικών της χρόνων, για την ολοκλήρωση ενός παιδικού βιβλίου, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στη συγγραφή του, γιατί οι σκέψεις και οι ιστορίες για να μπουν στο χαρτί την ταλαιπωρούν, για τη μοναχικότητα και τη μοναξιά, την επιθυμία της να ταξιδέψει στη Σικελία και την πικρία ότι δεν θα προλάβει.
Ακόμη, μιλά γιατί βιώνει την ευτυχία μέσα από το θέατρο και ποια είναι τα μελλοντικά της σχέδια.