ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021

Κυβερνητικό φιάσκο με την προσπάθεια μονιμοποίησης 4.000 παπάδων


Σε τεράστιο φιάσκο εξελίσσεται για την κυβέρνηση η προσπάθεια να μονιμοποιήσει 4.000 ιερείς. Μετά τις έντονες αντιδράσεις, από το Μέγαρο Μαξίμου αναγκάστηκαν να διαψεύσουν τις χθεσινές διαρροές, ενώ ενδεικτικού του πανικού τους είναι ότι απάντησαν στον Αλέξη Τσίπρα. Μικρή λεπτομέρεια ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δεν έχει τοποθετηθεί για το θέμα.
Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Οικονόμου έβγαλε ανακοίνωση αναφέροντας ότι απαντά στην «ανάρτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε τα εξής:
«Προκειμένου να σταματήσει η παραφιλολογία: Το ετήσιο σχέδιο προσλήψεων του Υπουργείου Εσωτερικών έχει ήδη ανακοινωθεί και προβλέπει σταθερά τα τελευταία χρόνια 200 θέσεις ιερέων, προς αντικατάσταση κάποιων από αυτούς που συνταξιοδοτούνται. Αυτή είναι η αλήθεια. Οτιδήποτε άλλο είναι εκτός της κυβερνητικής ατζέντας και εκτός πραγματικότητας».

Στη συνέχεια ο Γιάννης Οικονόμου αντιλήφθηκε την γκάφα της κυβέρνησης και έσπευσε να εκδώσει ορθή επανάληψη.
Τα όσα τραγελαφικά εξελίσσονται σχολίασε ο Νάσος Ηλιόπουλος, τονίζοντας ότι «ο πανικός του κ. Οικονόμου είναι τέτοιος όπου έβγαλε απάντηση σε ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ η οποία δεν υπάρχει!»
Για το θέμα έγραψε σχετικά η Καθημερινή:
"Το θέμα της μονιμοποίησης 4.000 ιερέων «παγώνει» προσώρας και παραπέμπεται για αργότερα. Στην κυβέρνηση δεν είναι αρνητικοί επί της αρχής στο εκκλησιαστικό αίτημα, αλλά, παράλληλα, θεωρούν πως δεν είναι της παρούσης το συγκεκριμένο θέμα και μπορεί να συζητηθεί σε επόμενη φάση. Το κυριότερο κριτήριο που το αίτημα μπαίνει στο συρτάρι είναι η πανδημία, που αποτελεί –αυτή τη στιγμή– την πρώτη κυβερνητική προτεραιότητα".