ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021

Πρεζεράκος: Δεν έλαβα εγώ τη μελέτη Τσιόδρα - Λύτρα


Άγνοια δηλώνει ο Παναγιώτης Πρεζεράκος για τη μελέτη Τσιόδρα - Λύτρα που εκθέτει ανεπανόρθωτα τον Μητσοτάκη. Ο ΓΓ Δημόσιας Υγείας αργά χθες το βράδυ μετά το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega ότι παραλήπτης της μελέτης Τσιοδρα  ήταν ο ίδιος σε γραπτή του δήλωση ανέφερε: «Με αφορμή «δημοσιογραφικές πληροφορίες» που διακινούνται σε Μ.Μ.Ε και αναφέρονται στο πρόσωπό μου, δηλώνω ότι ουδέποτε μού παραδόθηκε επιστημονική μελέτη που να σχετίζεται με τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), η λειτουργία των οποίων, ούτως η άλλως, δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας». 
Σε ρεπορτάζ του Mega, το βράδυ της Παρασκευής, τονίστηκε ότι «όπως φαίνεται η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, δηλαδή οι κ.κ. Κικίλιας και Κοντοζαμάνης, αλλά και ο κ. Πλεύρης δεν είχαν λάβει γνώση της μελέτης. Ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Π. Πρεζεράκος ήταν ο παραλήπτης της έρευνας που έκαναν ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και ο αναπληρωτής καθηγητής Θεόδωρος Λύτρας για τη κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας».