ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021

Ο Αδωνις έκαψε τη Μενδώνη


Γιατί η Νέα Δημοκρατία με πρωτομάστορα τον Αδωνι Γεωργιάδη επιτέθηκε στον Αντώνη Κανάκη του «Ράδιο Αρβύλα»; Γιατί ακολούθησαν άμεσα και τα πρόθυμα δημοσιογραφικά τους εξαπτέρυγα; Η απάντηση, σε πρώτη ανάγνωση, είναι απλή: Επειδή η εκπομπή σατίριζε την κυβέρνηση. Και ίσως να είναι κι έτσι όντως.
Ως αφορμή ωστόσο πήραν ένα παλιότερο σχόλιο του Κανάκη εναντίον της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη. Ο παρουσιαστής του «Ράδιο Αρβύλα» ζητούσε δικαίως τότε την παραίτησή της για την υπόθεση Λιγνάδη κάνοντας λόγο για πολιτική ευθιξία, κάτι εντελώς άγνωστο για τη συγκεκριμένη υπουργό βέβαια. Ολοι αυτοί έσπευσαν να υπενθυμίσουν στον Αντώνη Κανάκη όσα έλεγε για την κ. Μενδώνη, ζητώντας του τι δηλαδή, να παραιτηθεί; Λες και ο παρουσιαστής μιας σατιρικής εκπομπής είναι υπουργός και διαθέτει θεσμικό ρόλο. Μάλιστα ο Αδωνις Γεωργιάδης, που είναι μετρ της alt right πρακτικής, αξίωσε από τον Κανάκη να ζητήσει ακόμα και συγγνώμη από την κ. Μενδώνη.
Μου κάνει πραγματικά εντύπωση που ο υπουργός τοποθέτησε τη Μενδώνη στο κάδρο του «Ράδιο Αρβύλα» συνδέοντας την υπουργό Πολιτισμού, έστω και διά της πλαγίας, με μία ακόμα περίπτωση που αφορά σεξουαλικό έγκλημα. Πριν ο Λιγνάδης, τώρα ο Παναγιωτόπουλος, με το όνομα της Λίνας Μενδώνη να φιγουράρει πάντοτε από δίπλα. Αν και θεωρώ ότι ο υπουργός Ανάπτυξης είναι έξυπνος (και είναι ανεξαρτήτως των απόψεών του, μην μπερδεύεστε), εδώ φαίνεται σαν να την έκαψε τη συνάδελφό του, υπουργό Πολιτισμού. Τι δουλειά έχει τώρα σε ένα νέο έγκλημα σεξουαλικής υφής να μας θυμίζει ξανά την κ. Μενδώνη και τον Λιγνάδη; Αν ήταν αντίπαλός της θα πίστευα πως το έκανε επίτηδες. Αλλά, όχι. Οχι.

Δημήτρης Κανελλόπουλος / ΕφΣυν