ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021

Κατασκευάζοντας τον αντί-Τσίπρα


Τη γραμμή έδωσε ο κ. Μητσοτάκης. «Περιμένω υπεύθυνη αντιπολίτευση από το ΚΙΝΑΛ», είπε μιλώντας στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ την Παρασκευή. «Η κυβέρνηση αναζητά προτάσεις από την αντιπολίτευση, αλλά από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν περιμένω τίποτα..ελπίζω να τις ακούσω από το τρίτο κόμμα της βουλής».
Τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ ανταποκρίθηκαν αμέσως. «Η σημερινή κάλπη στο ΚΙΝΑΛ δεν έχει ενδιαφέρον μόνο για τους φίλους του κόμματος, έγραφε χθες Κυριακή το πρωτοσέλιδο κύριο άρθρο της «Καθημερινής». «Λείπει τα τελευταία χρόνια μια φωνή υπεύθυνης, προγραμματικής αντιπολίτευσης. Οι λαϊκίστικες δυνάμεις που ανέδειξε η χρεοκοπία έχουν αποτύχει να ανταποκριθούν στον ρόλο αυτό. Το κενό χάσκει».
«Η ελληνική Κεντροαριστερά έχει την ιστορική ευκαιρία να επιχειρήσει την επανάκαμψή της και να διεκδικήσει τον χώρο που της ανήκει», επαναλάμβανε σαν ηχώ το κύριο άρθρο στο «Βήμα της Κυριακής». «Η επόμενη μέρα θα πρέπει να βρει την Κεντροαριστερά με μια αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, που έως τώρα έχει φανεί εντελώς ανίκανη να προσφέρει η μείζων αντιπολίτευση. Από το πολιτικό μας σύστημα λείπει ο έτερος πόλος εξουσίας, απαραίτητος για την υγεία της δημοκρατίας μας».
Ο κ. Μητσοτάκης ξέρει καλά από κατασκευές ηγετών. Από το «τι γκόμενος είσαι» μέχρι το «κεντρώο» προφίλ ενός πρωθυπουργού, που σκόπευε τις προάλλες να προσλάβει 4000 ιερείς, όλα μπορούν να κατασκευαστούν από την προπαγάνδα και τα ισχυρά ΜΜΕ.
Δεν έχει σημασία ότι ο ορισμός του λαϊκιστή είναι όσα έκανε ο κ. Μητσοτάκης με την «προδοτική» συμφωνία των Πρεσπών, όταν πότιζε το δένδρο της συνωμοσιολογίας, με τη θεωρία ότι ο Τσίπρας είχε πουλήσει τη χώρα για να μην μειωθούν οι συντάξεις. Ότι άλλα έλεγε στην Ελλάδα και άλλα στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο για τη «ιστορική συμφωνία », όπως τη χαρακτήριζε το γνωστό ανακοινωθέν Ελλάδας- ΗΠΑ, πριν το αλλάξουν κακήν-κακώς.
Ούτε έχει σημασία ότι μέχρι τώρα τα ίδια μέσα που λοιδορούσαν τον Νίκο Ανδρουλάκη θα τον ανεβάσουν στα ουράνια, ούτε αν ο ίδιος θέλει να παίξει στο παιχνίδι. Από εδώ και στο εξής θα είναι ο νέος ηγέτης που θα τελειώσει τον «λαϊκισμό». Που είναι 5 χρόνια πιο νέος από τον Τσίπρα, όπως ήδη γράφεται, και άφθαρτος. Στην πραγματικότητα, θέλουν με μοχλό τον Ανδρουλάκη να τελειώσουν τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Τούτων λεχθέντων για την αντίπαλη πλευρά, η καταγγελία των προφανών σχεδίων της δεν αρκεί. Απαιτούνται ριζικά μέτρα για την αναδιάταξη των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ και το ρίζωμα τους στην κοινωνία, αλλά και την αναβάθμιση του ηγετικού προφίλ του Α. Τσίπρα, που έχει υπονομευθεί από την προπαγάνδα του συστήματος. Χρειάζονται άμεσες και γενναίες κινήσεις, πριν είναι αργά.

-από κείμενο του Στ. Κούλογλου στο TVXS (ΕΔΩ)