ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021

Η εξομολόγηση του Πρετεντέρη και η προειδοποίηση της Εστίας


Είναι μερικές φορές που από μικρό ή από το «ακραίο κέντρο» (δηλαδή φανατικά αντιιαριστερό) μαθαίνεις την αλήθεια. Έτσι ο Πρετεντέρης έγραψε χθες στη στήλη του στα «Νέα»:«Το 2016 η ΝΔ έβγαλε τον Μητσοτάκη για να φύγει ο Τσίπρας. Κατάλαβε ότι χρειαζόταν ένα νέο προφίλ αρχηγού και ένα άνοιγμα στο Κέντρο. Πέτυχε απολύτως.Το 2021 το ΠΑΣΟΚ έβγαλε τον Ανδρουλάκη για να μην επιστρέψει ο Τσίπρας».
H ανάλυση των φιλοκυβερνητικών είναι ότι με την εκλογή Ανδρουλάκη ακυρώνεται το σενάριο της «προοδευτικής διακυβέρνησης» και επίσης ότι το ΚΙΝΑΛ /ΠΑΣΟΚ θα κόψει ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτό που φαίνεται συστηματικά να υποτιμούν, είναι τον κίνδυνο απώλειας ψήφων από την πλευρά της ΝΔ. Στις εκλογές του 2019, ο κ. Μητσοτάκης κατάφερε να προσελκύσει κεντρώους- κεντροαριστερούς ψηφοφόρους, οι οποίοι δυσανασχετούν σήμερα με μια κυβέρνηση που συναγωνίζεται σε φαυλότητα και ανικανότητα τις δεξιές περασμένων δεκαετιών.
Σε ένα πρόσφατο άρθρο του στην Καθημερινή («Απόστολος Δοξιάδης: Ο Μητσοτάκης και οι κεντρώοι») ένας άλλος φανατικός ακροκεντρώος και πρωθυπουργικός οπαδός, περιέγραφε το ψυχόδραμα που ζει. Από το υπουργικό Συμβούλιο ξεχώριζε τρεις περιπτώσεις «υπουργών του Μητσοτάκη που έχουν την πλήρη αποδοχή του μεταρρυθμιστικού κέντρου»: τον Πιερρακάκη, τον Χρυσοχοίδη και την Κεραμέως!
- απόσπασμα απο κείμενο του Στέλιου Κούλογλου στο TVXS (ολόκληρο ΕΔΩ)