ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021

Εμπιστεύεται το κοινό τη δημοσιογραφία;


Ό,τι δεν μας γουστάρει ο κόσμος, αλήθεια είναι. Δεν έχω ακούσει για άλλο κλάδο να τον αποκαλούν αλήτη και ρουφιάνο και μη συνυπολογίσω εδώ όλα όσα γράφονται καθημερινά στα σόσιαλ για τη δημοσιογραφία και τους δημοσιογράφους. Δίνουμε κι εμείς τις αφορμές μας (ε ναι, τις δίνουμε…) και από εκεί που μια φορά κι έναν καιρό ήταν ρόδινη η εικόνα για τους λειτουργούς του Τύπου, πλέον έχει γίνει σκότεινη και άραχλη.
Πώς θα καταφέρουμε λοιπόν να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη του κοινού; Σε αυτό το ερώτημα έρχεται να απαντήσει το Διεθνές Forum Δημοσιογραφίας 2022 από το iMEdD, που φέρει τον χαρακτηριστικό τίτλο «A Matter Of Trust» και αναρωτιέται αν η δημοσιογραφία παραμένει επίκαιρη και απαραίτητη.
Αντιγράφω από το δελτίο Τύπου:
«Το διεθνές Forum δημοσιογραφίας του iMEdD, που πραγματοποιείται για 4η συνεχή χρονιά, θέτει φέτος το ζήτημα της εμπιστοσύνης στη δημοσιογραφία, σε μια προσπάθεια να εξεταστούν βαθύτερα οι αιτίες, οι επιπτώσεις αλλά και οι πιθανοί τρόποι να ανακτήσει η δημοσιογραφία την εμπιστοσύνη του κοινού. Το Forum θα πραγματοποιηθεί στις 11 και 12 Φεβρουάριου 2022 με φυσική παρουσία και ο χώρος διεξαγωγής θα ανακοινωθεί σύντομα στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης.
Για τη συμμετοχή στο διεθνές Forum δημοσιογραφίας του iMEdD είναι απαραίτητη η ηλεκτρονική εγγραφή. Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει στο https://forum.imedd.org, και θα παραμείνουν ανοιχτές έως τις 10 Φεβρουαρίου 2022. Η συμμετοχή είναι δωρεάν
».
Όσο για το πρόγραμμα βλέπω ενδιαφέροντα workshops, όπως «Πώς να μην ψεύδεστε με τη στατιστική», «Τεχνικές υποστήριξης και χρηματοδότησης ενός δημοσιογραφικού έργου» και «How To: Πρώτα βήματα στη δημοσιογραφία» και panels όπως «Χρειαζόμαστε ακόμη τη δημοσιογραφία;» και «Zήτημα Εμπιστοσύνης: Η Σκοπιά του Κοινού». Θα ανακοινωθούν επίσης τα αποτελέσματα έρευνας που έθεσε για μια ακόμη φορά το κρίσιμο ερώτημα «Εμπιστεύεται το κοινό τη δημοσιογραφία;».

Χρήστος Ξανθάκης
medioΠΙΛΑΦΟ / newpost