ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Τελικά τι συμβαίνει με τη θεραπεία του Ιερώνυμου;

Ένα "κενό" ενημέρωσης φαίνεται πως υπάρχει αναφορικά με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και την θεραπεία που φέρεται να έλαβε για να βγει νικητής από τη μάχη με τον κορονοϊό.
Σήμερα, κατά την ενημέρωση για την πορεία της υγείας του Αρχιεπισκόπου, οι Αναστάσιος.. Γρηγορόπουλος (Διευθυντής του Ευαγγελισμού) και η Αναστασία Κοτανίδου (επικεφαλής της Επιτροπής για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας) διέψευσαν τα όσα ακούγονται περί ειδικής θεραπείας από την Αμερική.
Ειδικότερα, κάλεσαν σε σοβαρότητα και υπευθυνότητα και επισήμαναν ότι ο Αρχιεπίσκοπος λαμβάνει την ίδια αγωγή που λαμβάνουν όλοι οι ασθενείς που έχουν διαγνωσθεί θετικοί.
Ωστόσο, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, έχει δηλώσει ότι ο κ. Ιερώνυμος έλαβε θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα, μια θεραπεία αντίστοιχη με εκείνη που είχε χορηγηθεί και στον Ντόναλντ Τραμπ όταν νόσησε από Covid-19.
Το ζήτημα, μάλιστα, θέλησε να βάλει στη δημόσια σφαίρα χθες ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος μέσω Twitter (ΕΔΩ) άφησε αιχμές για την θεραπεία του Ιερώνυμου.
Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής Χάρης Κονιδάρης δηλώντας στο ΑΠΕ:
«Στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο χορηγήθηκε και χορηγείται η ενδεδειγμένη θεραπεία που ακολουθείται για τους προσβληθέντες από κορoνοϊό ασθενείς αυτής της ηλικίας με το αυτό ιστορικό. Και στην περίπτωσή του, δηλαδή, εφαρμόσθηκαν και εφαρμόζονται τα αυτά πρωτόκολλα που ακολουθούνται για κάθε νοσούντα από COVID-19, ο οποίος ανήκει στην αυτή κατηγορία ασθενών. Ούτως ή άλλως, ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος δεν θα δεχόταν ποτέ να τύχει "εξειδικευμένης" ή "προνομιακής" μεταχείρισης, τόσο λόγω της ιδιότητάς του όσο, κυρίως, λόγω του χαρακτήρα του. Σε κάθε πτυχή της διαδρομής και της πορείας του, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος πορεύθηκε και πορεύεται με τα ίδια δικαιώματα και με τις ίδιες υποχρεώσεις που έχει κάθε πολίτης σε αυτόν τον τόπο. Και έτσι θα συνεχίσει. Γιατί αυτό πιστεύει. Γιατί ο ίδιος πρωτίστως θεωρεί ότι η υγεία του και η ζωή του έχουν την αυτή αξία και την αυτή βαρύτητα με την υγεία και με τη ζωή του κάθε συνανθρώπου μας. Πλην, όμως, το ράσο που φέρει τον καθιστά, προφανώς, όπως άλλωστε και κάθε κληρικό στην πατρίδα μας, πιο βολικό και πιο εύκολο στόχο για τους ολίγους, πλην όμως ποικίλους ελεύθερους σκοπευτές.... Επιστήμονες, αλλά και λοιποί παρατρεχάμενοι, παράγοντες, αναλυτές, σχολιαστές και παντός είδους κήνσορες, είδη, δυστυχώς, ενδημικά στην Ελλάδα, οι οποίοι ούτε γνωρίζουν τον ιατρικό φάκελο του ασθενούς ούτε τον παρακολουθούν προσωπικά, καθώς δεν είναι οι θεράποντες ιατροί του, καλόν είναι να ασχολούνται με τις όποιες εργασίες τους και να μην περιφέρουν στη δημόσια σφαίρα την άγνοια, την ασχετοσύνη και τις μυθοπλασίες τους, μαζί με την ακόρεστη επιθυμία για προβολή τους. Γιατί, το μόνο που "πετυχαίνουν", διασπείροντας ψευδείς ειδήσεις σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, είναι να εκθρέφουν το τέρας του λαϊκισμού, να δηλητηριάζουν την ίδια την κοινωνία και να διχάζουν, ιδιαίτερα σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή που μόνον ενωμένοι γύρω από τις κοινές αρχές και αξίες, που μας συνέχουν ως Έλληνες, μπορούμε να υπερνικήσουμε, όπως και θα το επιτύχουμε, και αυτή την εθνική δοκιμασία της πανδημίας».

πηγή: efsyn