ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

Μήνυση για εγκληματικές παραλείψεις στη δημόσια υγεία ετοιμάζουν νοσοκομειακοί γιατροί

Μηνυτήρια αναφορά εκ μέρους της Ενωτικής Κίνησης Νοσοκομειακών Γιατρών για την Ανατροπή, για διερεύνηση τυχόν εγκληματικών ενεργειών και παραλείψεων στη δημόσια υγεία, προανήγγειλε μιλώντας την Τετάρτη στον ραδιοφωνικό σταθμό «105,5-Στο Κόκκινο» ο νευροχειρουργός στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας και γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας.. Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Πάνος Παπανικολάου.
Ειδικότερα, ο κ. Παπανικολάου επικαλούμενος τη διακομιδή από το νοσοκομείο του σε αυτό της Κορίνθου - δηλαδή εκτός νομού - τριών από τους τέσσερις ασθενείς που διασωληνώθηκαν το τελευταίο τετραήμερο, έθεσε δυο κρίσιμα ερωτήματα:
  • Είναι αναληθή τα στοιχεία για τα κενά κρεβάτια στις ΜΕΘ τις Αττικής;
  • Ή υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες οι οποίες δεν διατίθενται στον λαουτζίκο αλλά «φυλάσσονται ως καβάτζες και ‘γω δεν ξέρω για ποιους…».
Σχετικά με τη δωρεά του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας για την ανάπτυξη 12 κλινών ΜΕΘ, ο κ. Παπανικολάου σημείωσε ότι αυτές ακόμα δεν μπορούν να λειτουργήσουν διότι δεν υπάρχει ο αναγκαίος αριθμός των τριάντα έξι νοσηλευτών που απαιτεί η λειτουργία τους.
Αναφορικά με τα ερωτήματα για την μη αποτελεσματικότητα μέχρι τώρα των lockdown, παρέπεμψε στην νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που όπως είπε δεν περιορίζει καθόλου τη λειτουργία της πρωτογενούς και δευτερογενούς βαθμίδας της οικονομίας.
Αυτό εξηγεί, είπε ο γ.γ. της ΟΕΝΓΕ, «γιατί οι δρόμοι είναι φίσκα πέντε με οκτώ, γιατί τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι ασφυκτικά γεμάτα εν μέσω μάλιστα εργοδοτικής ασυδοσίας, με εκατοντάδες εργαζομένους με συμπτώματα κορωνοϊού να συνεχίζουν να εργάζονται χωρίς να κάνουν τεστ, ή αν κάνουν ιδιωτικώς να απειλούνται με απόλυση εάν ανακοινώσουν το αποτέλεσμα».
- πηγή: tvxs