ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

«Τυμβωρυχία η γραμμή της ΝΔ»

Oργή από τις δηλώσεις Γεραπετρίτη για τις ΜΕΘ - Τι λένε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ

Την οργισμένη αντίδραση της αντιπολίτευσης έφεραν οι δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας. 
Όλα ξεκίνησαν από τα όσα ανέφερε ο Γιώργος Γεραπετρίτης για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, μιλώντας στην ΕΡΤ, όπου επιχείρησε.. να βγάλει τη δική του αριθμητική σχετικά με τους νεκρούς (δείτε ΕΔΩ), αντί να απολογηθεί για τις τραγικές ελλείψεις στο ΕΣΥ εν μέσω πανδημίας με ευθύνη της κυβέρνησης.
«Αν υποθέσουμε ότι είχαμε 5.000 ΜΕΘ, αυτό θα σήμαινε, κατά τη φυσιολογική φορά των πραγμάτων, ότι θα είχαμε έναν πολύ μεγαλύτερο αριθμό νεκρών, γιατί η θνητότητα μέσα στις μονάδες είναι περίπου στο μισό, 45-50%» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας για να προσθέσει και μια δόση ατομικής ευθύνης λέγοντας «οι ΜΕΘ δεν είναι η λύση, θα πρέπει πρώτα να προφυλασσόμαστε οι ίδιοι ώστε να μη χρειάζεται να προσφεύγουμε σε αυτές τις Μονάδες».
Τα λόγια του υπουργού που έρχονται μια ημέρα μετά τις δηλώσεις του Άδωνη Γεωργιάδη ο οποίος πανηγύριζε επειδή η Ελλάδα έχει λιγότερους νεκρούς από το Βέλγιο (ΕΔΩ), προκάλεσαν πύρινες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έφεραν και σφοδρή κριτική από την αξιωματική αντιπολίτευση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία πως έχει κάνει την τυμβωρυχία επίσημη γραμμή της και, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Γεραπετρίτη, μίλησε για κακοποίηση κάθε έννοιας λογικής. Η ανακοίνωση:
Ο κ. Γεραπετρίτης, κακοποιώντας κάθε έννοια λογικής, την ώρα που η διαθεσιμότητα ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο 99%, δηλαδή δεν υπάρχουν κλίνες για τους ασθενείς, ισχυρίστηκε σήμερα ότι, αν είχαμε περισσότερες ΜΕΘ, θα είχαμε περισσότερες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.
Η τυμβωρυχία και η προσβολή της κοινωνίας δεν περιορίζεται στις καθημερινές δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών όπως ο κ. Γεραπετρίτης ή ο κ. Γεωργιάδης.
Αποτελεί την επίσημη γραμμή της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη.
Της κυβέρνησης που συνειδητά άφησε εν μέσω πανδημίας τα νοσοκομεία με 6.000 λιγότερους εργαζόμενους.
Της κυβέρνησης που αρνείται να συνταγογραφήσει τα τεστ.
Της κυβέρνησης που, αντί να προχωρήσει σε επίταξη των ιδιωτικών κλινικών επιτάσσει το δημόσιο σύστημα για τα κέρδη των λίγων.
Της κυβέρνησης που καταθέτει προϋπολογισμό με περικοπές στις δαπάνες Υγείας για το 2021 εν μέσω πανδημίας.
Τίποτα πια δεν μπορεί να κρύψει τις εγκληματικές τους ευθύνες.
Τις δηλώσεις Γεραπετρίτη σχολίασε και εντός Βουλής ο Νίκος Παππάς, ο οποίος, απευθυνόμενος στον υπουργό, δήλωσε:
Ο δρόμος που έχετε πάρει είναι ολισθηρός. Εμείς νομίζαμε ότι οι πανηγυρισμοί του κ. Γεωργιάδη για τους 100 νεκρούς ήταν ο πάτος του βαρελιού. Δεν ήταν.
Σήμερα ακούσαμε τον τεκμηριωμένο κ. Γεραπετρίτη να μας λέει ότι οι ΜΕΘ αυξάνουν τους θανάτους επειδή η θνησιμότητα στις μονάδες, λέει, είναι μεγάλη.
Οι ΜΕΘ σώζουν ζωές! Και θα σας έλεγα με το χέρι στην καρδιά ότι πρέπει να τον μαζέψετε μέχρι το απόγευμα.
Εμείς δεν κάνουμε αντιπολίτευση τυμβωρυχίας. Με οδύνη διαπιστώνουμε ότι το Σύστημα Υγείας δε μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες και εκεί σας κάνουμε την κριτική. 

ΚΙΝ.ΑΛΛ.: Άστοχες και επικίνδυνες δηλώσεις
Οι σημερινές δηλώσεις του κ. Γεραπετρίτη ότι «οι περισσότερες ΜΕΘ φέρνουν περισσότερους θανάτους» δεν είναι απλά άστοχες αλλά επικίνδυνες. Αν δεν είναι αποτυχημένη προσπάθεια να καλύψει τις ευθύνες τους, τότε σημαίνει ότι Κυβέρνηση έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα» σχολίασε από την πλευρά του το Γραφείο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής.