ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

Ποια ιστορική εφημερίδα επιστρέφει στα περίπτερα

Μια μεγάλη επιστροφή στον κόσμο των εντύπων ετοιμάζεται να πραγματοποιηθεί, με μια ιστορική εφημερίδα που επανέρχεται στα περίπτερα από την Παρασκευή με θέματα που αφορούν τόσο την πολιτική και την επικαιρότητα, όσο και την τοπική κοινωνία.
Όπως αποκάλυψε ο διευθυντής του Alpha 98,9 Τάκης Χατζής στην εκπομπή του «Ραντάρ», μαζί.. με τον Δήμο Βερύκιο, πρόκειται για την εφημερίδα  «Νεολόγος» της Πάτρας, η οποία είχε ξεκινήσει από την Κωνσταντινούπολη, από το 19ο αιώνα θα κυκλοφορήσει ξανά την Παρασκευή και θα είναι εβδομαδιαία. Ως εκ τούτου οι αναγνώστες θα μπορούν να τη βρίσκουν στα περίπτερα από αύριο και κάθε Παρασκευή.
«Η εφημερίδα αυτή έκλεισε επί Κωνσταντίνου Καραμανλή γιατί τότε είχε βγάλει έναν νόμο, ο οποίος έλεγε ότι όποιες εφημερίδες έχουν χρέη στο δημόσιο θα κλείνουν. Πρόκειται για μια εφημερίδα του κέντρου, Βενιζελική με αντίπαλο δέος την εφημερίδα "Πελοπόννησος" η οποία ήταν δεξιά και βασιλική», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζής και συνέχισε:
«Ήταν μια εφημερίδα με τεράστια κυκλοφορία. Τότε έρχονταν τα πλοία στην Πάτρα και έφερναν εφημερίδες και ο Νεολόγος είναι 6-7 μεταφραστές. Αυτοί μετάφραζαν τον ξένο Τύπο, δημοσίευαν τα άρθρα στον Νεολόγο κι αυτά γινόντουσαν ανάρπαστα στην Αθήνα».
«Όταν έκλεισε, μετά από λίγα χρόνια, εγώ πήρα τον τίτλο και σκέφτηκα ότι δεν πρέπει να κάθεται στα συρτάρια. Γι αυτό έκανα προσωρινή παραχώρηση σε δύο φίλους μου από την Πάτρα, τον Τάσο Παπαγιαννόπουλο και τον Γιώργο Καραγεωργόπουλο. Τα παιδιά θα είναι ιδιοκτήτες για το χρονικό διάστημα που έχει γίνει η παραχώρηση και εγώ θα είμαι σύμβουλος έκδοσης της εφημερίδας», αποκάλυψε ο κ. Χατζής
Τα θέματα του πρώτου φύλλου:
Απόψεις και θέματα από όλες τις πλευρές θα διαθέτει η εφημερίδα.
Στο πρώτο φύλλο της επανέκδοσής της θα υπάρχει κείμενο για τα πυρηνικά και τις αποθήκες στον Άραξο από τον Δήμο Βερύκιο.
Θέμα από τον Νίκο Παναγιωτόπουλο για τις προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα για την Υγεία. Ο Βασίλης Σκουρής γράφει σχετικά με τις εκλογές και τις σκέψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ και ο ίδιος ο Τάκης Χατζής, εκτός από ένα κείμενο για την επανέκδοση της εφημερίδας, αποκαλύπτει και λεπτομέρειες για τη διαδοχή της Φώφης Γεννηματά στο ΚΙΝΑΛ.
Επίσης, στις σελίδες της φιλοξενείται και μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Μητροπολίτης Πατρών, ο οποίος μιλάει για τη Θεία Κοινωνία.
«Η εφημερίδα κυκλοφορεί αύριο, έχει χαιρετισμούς από 50 πολιτικά πρόσωπα, μεταξύ άλλων τον πρωθυπουργό, τον Αλέξη Τσίπρα, τη Φώφη Γεννηματά. Η γραμμή της θα είναι στο κέντρο και δεν θα χαριστεί σε κανέναν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζής.