ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Κορωνοϊός: 33 κρούσματα αστυνομικών στην Αιτωλοακαρνανία

Συναγερμός εχει σημάνει στην Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας καθώς μετά απο τεστ Covid-19 που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό 33 αστυνομικοί.
Τα τεστ έγιναν το Σαββατο σε περίπου 200 αστυνομικούς απο τους περίπου 400 που υπηρετουν στην Αστυνομική Διεύθυνση.
Χθες βγήκαν τα αποτελέσματα των μοριακών εξετάσεων που έδειξαν.. οτι 33 έτομα έχουν μολυνθεί απο κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να ειδοποιηθούν απο τον ΕΟΔΥ οι αστυνομικοί, να τεθούν σε καραντίνα και να ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των επαφών, ενώ αναμένεται να συνεχιστούν και στο υπόλοιπο προσωπικό. 
Το τελευταίο διάστημα, καταγράφεται έξαρση των κρουσμάτων, που σύμφωνα με τον Δημήτρη Ραυτογιάννη, από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτωλοακαρνανίας, αποδίδεται στα μέτρα που ελήφθησαν για την επέτειο του Πολυτεχνείου.
«Εκτιμώ ότι η έξαρση αποδίδεται στα μέτρα που ελήφθησαν για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Και στο νομό μας οι αστυνομικοί κλήθηκαν να είναι σε επιφυλακή στις υπηρεσίες τους. Συγχρωτίστηκαν για πολλές ώρες και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε τώρα. Πρέπει να τονιστεί ότι οι αστυνομικοί όχι μόνο δεν ελάττωσαν την εργασία τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας αλλά την αύξησαν, με συνεχείς ελέγχους για την τήρηση των μέτρων. Εμείς ζητάμε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, τοποθέτηση ειδικών διαχωριστικών στα οχήματα για να μην έρχονται οι αστυνομικοί σε επαφή με τα άτομα που μεταφέρουν, όπως και περισσότερα τεστ. Πρέπει η πολιτική ηγεσία να καταλάβει ότι ο αστυνομικός δεν είναι επαίτης επιδομάτων. Μόνη της η κυβέρνηση θα έπρεπε να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στους ενστόλους, με στόχο την ηθική ανύψωση του προσωπικού», είπε στη HuffPost Greece ο κ. Ραυτογιάννης.