ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020

Πελάτες από την πίσω πόρτα...


Δεν ξέρεις αν πρέπει να οργιστείς, να γελάσεις ή να κατανοήσεις. Το τελευταίο μάς ταιριάζει καλύτερα –χωρίς να παραμερίζουμε τα άλλα δύο. Διαβάζουμε στο βορειοελλαδίτικο σάιτ thesstoday.gr ότι στην Κατερίνη (όπου ο ιός έχει προς το παρόν ριζώσει, όπως σε σχεδόν σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα), καταστήματα, που θεωρητικά είναι κλειστά, ουσιαστικά.. ανοίγουν καθημερινά και εξυπηρετούν την πελατεία τους. Για όλα υπάρχει τρόπος. Ακόμα και εν μέσω πανδημίας, με αυστηρά μέτρα.
Βουλιάζει η χώρα από τον κορωνοϊό, και εκεί οργίζεσαι. Βουλιάζει η οικονομία και ο εμπορικός κόσμος, και εκεί επιστρατεύεις όσα αποθέματα κατανόησης έχεις για την περίσταση. Ωστόσο, η ουσία είναι ότι καταστρατηγούνται αποφάσεις που στοχεύουν στην προστασία τής δημόσιας υγείας.
Αλλά υπάρχει μια ακόμα «ουσία»: ότι εδώ έχουμε αθέμιτο ανταγωνισμό. Οι άλλοι, οι συνεπείς και λογικοί, δεν ανοίγουν την πίσω πόρτα –γιατί και έτσι γίνεται η δουλειά, όπως θα διαβάσετε στο παρακάτω λινκ– χάνουν πελατεία για τα είδη που θα μπορούσαν να πουλήσουν όταν ανοίξει η αγορά, αλλά οι πελάτες τα έχουν είδη αγοράσει δια της πλαγίας, κυρίως όταν είναι εποχικά, όπως λόγου χάρη τα χριστουγεννιάτικα. Μια από σύσταση στους πελάτες, είναι «αν σας ρωτήσουν, πείτε ότι απλώς κοιτάτε τα είδη». Αλλά υπάρχουν και άλλες οδηγίες προς τους αγοραστές. Είπαμε: για όλα υπάρχει τρόπος.
- από το Harddog

Δείτε εδώ στο thesstoday.gr, το ρεπορτάζ της Ελίνας Τουκουσμπαλίδου και φωτογραφίες