ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

ΤΑ ΠΙΤΑΝΟΥΜΙ ΟΥΛΟΙ (αλλά θα έχουμε ψωνίσει τα Χριστούγεννα…)

Ο κόσμος χάνεται και οι αρμόδιοι ονειρεύονται ψώνια

του Χρήστου Ξανθάκη 

Και δεν ανοίγω μια γραμμή 090 (ή όπως διάολο τις λένε τώρα…), να λέω τη μοίρα του κοσμάκη να κονομήσω ένα σκασμό λεφτά;
Να έρχεται ο άλλος ή η άλλη, να στρώνονται στο τραπεζάκι με το σεμέν, να τρίβω εγώ τη σφαίρα την κρυστάλλινη, δώσε κρυφούς φωτισμοί, δώσε βιολιά και ριβέρμπ, να μολογάω στα πελατάκια όλα τα μελλούμενα:..Μεγάλη πόρτα θα διαβείς, ένας μελαχρινός στο διάβα σου, λεφτά θα πάρεις!
Και πάει λέγοντας…
Αφού το έχω, δηλαδή, το κληρονομικό χάρισμα και σας τα έγραφα αρχές Σεπτεμβρίου εδώ στο Newpost:
«Όπως καταλαβαίνετε ΤΑ ΠΙΤΑΝΟΥΜΙ ΟΥΛΟΙ, το γράφω και στον τίτλο, ποια τεστ και αυγά Τουρκίας και ποιο υπουργείο Υγείας, τρέχει ο Κικίλιας με την εγκυμοσύνη του Τζενακίου και ο Κοντοζαμάνης ο γίγαντας που τον αντικαθιστά έχει αναστατωθεί με τα απανωτά τζακπότ του Τζόκερ και δεν μπορεί να ξεκολλήσει απ’ το Προποτζίδικο. Για τεστ θα τρέχουμε τώρα ρε γίδια, βάλε τη μπατονέτα μόνος σου στη μύτη κι άμα βγάλει μύξα μια χαρά είσαι κι άει παράτα μας!»
Και συνέχιζα λέξη προς λέξη:
«Μη φοβάστε όμως, μη σκιάζεστε και μην αγχώνεστε. Βγήκε ο Χάρης Θεοχάρης στο BBC και δήλωσε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα είναι πολύ χαμηλός και την ελέγχουμε την επιδημία κι έχουμε πάρει μέτρα και στα σύνορα έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά και είμαστε η πέμπτη χώρα στην Ευρώπη σε αριθμό τεστ»!
Αυτά γίνονταν τότε και βγήκε χτες το Newpost, το οποίο δεν νομίζω ότι μπορείς να το χαρακτηρίσεις όργανο της διεθνούς κουμμουνιστικής προπαγάνδας και πόσταρε τίτλο:
«Εκατόμβες νεκρών από την έναρξη της 2ης καραντίνας».
Και λίγο πιο κάτω, στο ρεπορτάζ για το κινητό νοσοκομείο στο πάρκινγκ του 424 Σ.Ν. στη Θεσσαλονίκη, ανέφερε το εξής γλαφυρό:
«Το φορητό νοσοκομείο αποτελείται από αντίσκηνα και κοντέινερ και θα αναπτυχθούν κλίνες με αναπνευστήρες. Πρόκειται να λειτουργήσει ως χώρος υποδοχής για περιστατικά Covid. Το νοσοκομείο είχε χρησιμοποιηθεί στο Αφγανιστάν όταν είχε σταλεί εκεί ένα τμήμα του ελληνικού στρατού».
Και επισήμως τρίτος κόσμος, σαν να λέμε, με τη σφραγίδα του στρατεύματος και άσε τα γίδια να σκούζουν. Άλλωστε έχουμε μπροστά μας τα Χριστούγεννα, όπου, όπως μας πληροφόρησαν χείλη αρμόδια θα ξαναζωντανέψει η αγορά και θα γίνει του Κουτρούλη ο γάμος στα μπουζούκια. Λιανεμπόριο, εστιατόρια, καφέ, όλα κομπλέ, με μάσκες όμως και ιδιαίτερη προσοχή και αστυνομία παντού και πρόστιμα, συν καινοτομίες πολύ προχώ μόνο εδώ στη χώρα των θαυμάτων, το είπε ο υπουργός Ανάπτυξης:
«Ψώνια με τη μέθοδο click away, θα γίνεται παραγγελία από τον καταναλωτή στο κατάστημα, η παραγγελία θα ετοιμάζεται, ο πολίτης θα κλείνει ραντεβού με τον καταστηματάρχη και θα πηγαίνει να την παραλαμβάνει από το κατάστημα, μειώνοντας στο ελάχιστο την ανθρωπινή επαφή ενώ θα μειωθεί σε μεγάλο βαθμό ο συνωστισμός μέσα στα καταστήματα».
Πόσο πιο κεφάτος πλέον να αισθανθεί ο καταναλωτής, απ’ τα μπατζάκια θα του τρέχει η χαρά, τύφλα να ‘χει το Viagra από ευχαρίστηση. Κι αφού δουλέψει το κολπάκι κάνα δεκαήμερο, άντε πάλι μέσα τα κεφάλια, ζεστό κρύο, κρύο ζεστό, τύφλα να ‘χουν οι Σκωτσέζοι και τα ντουζάκια τους. Κι ύστερα θα ξαναβγεί ο Κικίλιας με τα τσουρνεμένα γραφικά, θα ξαμολήσουν απ’ τα υπόγεια του Μαξίμου καμιά φήμη για εκλογές, θα ξαναπάει ο Βρούτσης στον Αυτιά, καλό Πάσχα παιδιά και καλή Ανάσταση, η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει. Κι αν πεθάνει, no problem, θα της κάνουμε κηδεία με προβολές στην πρόσοψη της Βουλής…

- το κείμενο του Χρ. Ξανθάκη είναι από το newpost