ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Γιαμαρέλλου: Ασφαλώς και λαμβάνω Θεία Κοινωνία, ούτε συζήτηση!

 Ή πιστεύεις ότι είναι το μυστήριο και δεν μεταδίδεται ή δεν το πιστεύεις»

Από τα επιδημιολογικά δεδομένα για τον κορωνοϊό στο τέλος της εβδομάδας θα φανούν τα αποτελέσματα του lockdown, σύμφωνα με την Ελένη Γιαμαρέλλου.
Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», η καθηγήτρια Παθολογίας, Λοιμωξιολογίας και.. μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνώμων του υπουργείου Υγείας,  υπογράμμισε ότι από τον αριθμό των κρουσμάτων θα φανεί πόσο θα διαρκέσει το lockdown.
Επανέλαβε ότι για να γίνει χαλάρωση και «όχι κατάργηση» του lockdown, τα κρούσματα σε όλη τη χώρα πρέπει να είναι 500. Παράλληλα, χαρακτήρισε ως πιθανό το σενάριο να ισχύσουν πιο αυστηρά μέτρα στη βόρεια Ελλάδα λόγω της σφοδρότητας της πανδημίας.
«Θα άνοιγα τα σχολεία, αλλά θα οργάνωνα την κινητικότητα των γονέων, αλλά και τον τρόπο που θα σχόλαγαν τα παιδιά» είπε, εκφράζοντας την προσωπική της άποψη.
Σχετικά με τους ιεράρχες που προσβλήθηκαν από τον κορωνοϊό, είπε ότι «το θέμα της μάσκας ήταν πρόβλημα εκεί. Είτε είσαι αρχιερέας είτε αρχιεπίσκοπος, κινδυνεύεις εξίσου. Όλοι να φοράμε μάσκα».
Τέλος, ανέφερε ότι η ίδια συνεχίζει κανονικά η ίδια να κοινωνά. «Ασφαλώς. Ούτε συζήτηση. Μιλάμε μόνο για την Αγία Κοινωνία. Το μεγαλύτερο μυστήριο. Ή πιστεύεις ότι είναι το μυστήριο και δεν μεταδίδεται ή δεν το πιστεύεις».