ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 1 Αυγούστου 2020

Τα «γιατί» για το Έθνος, τον Σαββίδη και το «διπλό» κλείσιμο

Πόσο επίκαιρο μπορεί να είναι ένα άρθρο που γράφτηκε έναν χρόνο πριν; Μπορεί να είναι απολύτως επίκαιρο από την πρώτη έως την τελευταία λέξη. Το επιβεβαιώνουμε ανατρέχοντας στο αρχείο του Harddog.
Σαν σήμερα, πριν από έναν χρόνο, στις 31 Ιουλίου 2019, αναρωτιόμασταν «Γιατί ο Σαββίδης αγόρασε το εν αχρησία και βασανισμένο Έθνος;», την..
ημερήσια έκδοση του οποίου μόλις είχε αναστείλει. Και, ακόμα, γιατί δεν «χτύπησε» δυνατά τα Νέα, που είχαν ακόμα ζωή, ενώ το Έθνος ήταν μια νεκρή έκδοση και η αγορά της αποτελούσε μια «τρέλα», που ήθελε πλέον πολλές ακόμα τρελές εκδοτικές κινήσεις (τρελές οικονομικά, εννοείται) για να ξανασταθεί στα πόδια της.
Στο ίδιο θέμα αναφέραμε ότι ο επιχειρηματίας «πόνταρε σε κουτσό άλογο» και εξηγούσαμε το γιατί, επισημαίνοντας την απαξίωση της έκδοσης επί ημερών Μπόμπολα. Σε ένα σημείο του άρθρου θυμίζαμε ότι ο Σαββίδης είχε επισκεφθεί στα γραφεία τούς εργαζόμενους, τους είπε ότι η κυκλοφορία ήταν μεγαλύτερη από εκείνη που περίμενε και τους ζήτησε να κάνουν ό,τι πρέπει για να μην ξαναβρεθεί η εφημερίδα στην κατάσταση που ήταν επί Πήγασου. Αλλά οι εργαζόμενοι ζούσαν σε μια παρατεταμένη ανασφάλεια, ώσπου ήρθε η απώλεια του ημερήσιου φύλλου.
Τώρα, που ούτε το Έθνος της Κυριακής ευδοκίμησε και φτάσαμε στο «διπλό» κλείσιμο, αναδημοσιεύουμε αυτούσιο εκείνο το άρθρο , χωρίς να αλλάξουμε λέξη.
- διαβάστε στο harddog EΔΩ