ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

Τίτος Πατρίκιος: Οι αυτοκρατορίες είναι καταδικασμένες στην κατάρρευση

Ο κορυφαίος Έλληνας ποιητής Τίτος Πατρίκιος, μιλώντας αποκλειστικά στην ΕΡΤ για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, χαρακτήρισε την κίνηση αυτή προσβολή για την Ευρώπη, την Ελλάδα και τη χριστιανοσύνη.
«Κυρίως είναι προσβολή στον ίδιο τον σύγχρονο πολιτισμό, ο οποίος στηρίζεται πρώτα στον πνευματικό και καλλιτεχνικό πλούτο της αρχαίας Ελλάδας, κατόπιν στη.. ρωμαϊκή και βυζαντινή νομική και πνευματική παράδοση, που βασίζεται στην Αναγέννηση, στον Διαφωτισμό, στην παρακαταθήκη των νεωτερικών ιδεών και κυρίως στην ελευθερία και στη δημοκρατία» τόνισε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ. Ο Τίτος Πατρίκιος πιστεύει ότι ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, επιδιώκει την ανασύσταση της παλαιάς οθωμανικής αυτοκρατορίας, αγνοώντας ένα βασικό ιστορικό συμπέρασμα του 20ού αιώνα. «Οι αυτοκρατορίες είναι καταδικασμένες στην κατάρρευση και στη συντριβή» επισήμανε ο κ. Πατρίκιος, σε μία από τις σπάνιες τηλεοπτικές συνεντεύξεις του, απόψε, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στην ΕΡΤ1.