ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2020

Λύση μέσω τροπολογίας για τους απολυμένους της «Ελευθεροτυπίας»

Τροπολογία ψηφίστηκε την Πέμπτη στη Βουλή, την οποία έφεραν ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, και αφορά στο θέμα των απολυμένων της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία». Υπενθυμίζεται πως οι πρώην εργαζόμενοι της «Ε» βρίσκονται εδώ και σχεδόν 10 χρόνια σε μία διαρκή προσπάθεια να λάβουν μέρος των χρημάτων που τους οφείλονται. Ωστόσο,..
πρόσφατα, δύο τράπεζες, η Alpha Bank και η Τράπεζα Πειραιώς, προχώρησαν σε «ανακοπή» για τα έσοδα από τον πλειστηριασμό του κτιρίου της Μίνωος, που θα έδινε στους εργαζόμενους κάποια από τα χρήματά τους.
Με τη σημερινή τροπολογία φαίνεται πως υπάρχει επιτέλους λύση στο θέμα αυτό, καθώς αυτή ξεκαθαρίζει πως ισχύει το παλιό καθεστώς που έδινε σε περίπτωση πτωχεύσεων προτεραιότητα στους εργαζόμενους, έναντι των τραπεζών, για όλες τις πτωχεύσεις που έγιναν πριν από τον Αύγουστο του 2015. Επίσης, τονίζεται πως θα γίνεται κανονικά η διανομή χρημάτων στους εργαζομένους, ανεξαρτήτως εάν π.χ. οι τράπεζες προχωρήσουν με τη σειρά τους σε ένδικα μέσα.
Η τροπολογία υπερψηφίστηκε με ευρύτερη πλειοψηφία, με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνο Τσιάρα, να αναφέρει πως σκοπός της «είναι να υπάρξει μια αποσαφήνιση των διατάξεων των ν. 4335 και 4336/2015 με τις οποίες καταργήθηκε η προνομιακή κατάταξη των απαιτήσεων των εργαζομένων στην αναγκαστική εκτέλεση και στη διαδικασία πτώχευσης».
- από efsyn.gr